Eksiklerimiz var

TYP kapsamında geçen yıl okullara yaklaşık bin 300 temizlik personelinin alındığı, bu yıl ise sayının 350'e düşürülmesine yönelik açıklamalarda bulunan Malatya Valisi Aydın Baruş, bu noktada bazı eksiklerin olduğunu belirterek, 'Milli Eğitim Bakanlığımız, önümüzdeki süreçte gerekeni yapacaktır, biz buna eminiz. Başlangıç için 350 personel alındı, bundan sonraki süreçte artacağını düşünüyorum' dedi.

Eksiklerimiz var

Geçtiğimiz yıl Malatya genelinde İŞKUR aracılığıyla okullarda görevlendirilen temizlik personelinin yaklaşık bin 300'den, 350'ye düşürüldü. Okullarda yardımcı personel azlığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Valisi Aydın Baruş, bu noktada bazı eksiklerin olduğunu, bu eksiklikleri hem okul aile birliğinin katkısıyla hem de başka katkılarla önümüzdeki süreçte daha rahat hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. 

350 personel alımı yapıldı

Baruş, okullarda yüz yüze eğitimin eylül ayı başlarında başladığını anımsatan Baruş, "Çok şükür başarılı bir şekilde devam ediyor. Ara sıra salgın nedeniyle karantinaya aldığımız sınıflarımız oluyor. Karantina sürecini tamamlayan öğrencilerimiz Sağlık Bakanlığının yeni yayınladığı rehbere göre 5 gün sonra PCR testi yapıp negatif çıkınca derslere katılım sağlayabiliyorlar. Uygulamayı bu şekilde yürütüyoruz. Okullarımızı geziyoruz, çocuklarımızın farkındalığını artırmak için gerekli bilgilendirme çalışmalarını yapıyoruz. Öğretmenlerimiz yapıyor. Bizler de uğradığımız sınıflarda çocuklarımızı bilgilendiriyoruz. Özellikle maske ve temizlik konusuna dikkat etmelerini noktasında dikkatleri çekiyoruz. Diğer taraftan okullarımızın temizliği için yardımcı personel temini noktasında Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR iş birliği içerisinde yaklaşık 350 personel alımı yapıldı. Bu noktada bazı eksiklerimiz var. Bunları hem okul aile birliğinin katkısıyla hem de başka katkılarla inşallah önümüzdeki süreçte daha rahat hale getirmek için çalışıyoruz. Bu noktada okul idarecilerimize büyük vazife düşüyor.  Hangi okullarımızda daha fazla sıkıntı varsa bunları çözmek için Milli Eğitim Müdürlüğümüz, hastalıkla mücadelede gerekli maske, dezenfektan noktasında da Milli Eğitim Bakanlığımız gerekli ödenekleri gönderiyor, inşallah bundan sonraki süreçte, temizlik ve salgın şartlarına uyum noktası iyi bir yere geliriz. Emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız, önümüzdeki süreçte gerekeni yapacaktır, biz buna eminiz. Başlangıç için 350 personel alındı, bundan sonraki süreçte artacağını düşünüyorum" diye konuştu.