e-Karne giriş ekranı... 2024 e-Okul ile e-karne ne zaman açılacak? E-Okul ne zaman kapanacak?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) dijital ortamda yerini aldığı günden beri, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin vazgeçilmez platformu haline geldi. Dijital ortamda e-okul aracılığıyla e-karnelerin görüntülenebilmesi büyük heyecan uyandırdı. İlk dönemin bitmesine artık sayılı saatlere girmesiyle 'e-Karne ne zaman açılacak, nasıl alınır?' sorusu araştırması sıklaştı. İşte, 2024 e-Karne giriş ekranı...

e-Karne giriş ekranı... 2024 e-Okul ile e-karne ne zaman açılacak? E-Okul ne zaman kapanacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023-2024 eğitim-öğretim yılının bitmesine sayılı saatler kala öğrenciler, veliler ve öğretmenler E-Okul veli bilgilendirme sisteminde yoğunluk oluşturdu. Öğrencilerin karnelerini almalarına sayılı saatler kala, karne alma heyecanı içerisinde olan öğrenciler bir an olsun e-karne sisteminde notlarını görmek için sabırsızlanıyor. Peki, e-karne ne zaman açılacak, nasıl alınır? İşte, 2024 e-karne görüntüleme ekranına dair bilinmesi gerekenler...

E KARNE NE ZAMAN AÇILACAK, NASIL ALINACAK?

e-Karne görüntüleme işlemi e-Okul.meb.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. Veli Bilgilendirme sistemine giriş yapılmasının ardından sol taraftaki menüde e-Karne ibaresi yer alıyor. Açılan ekranda ise PDF ibaresini seçerek e-karneye erişim sağlayabilirsiniz. E karnelerin 19 Ocak cuma günü erişime açılması bekleniyor.

e-Karne giriş ekranı... e-Okul ile e-karne ne zaman açılacak ve nasıl alınır?

E-OKUL VBS SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

e-Okul'a giriş yapmak için öncelikle https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine gitmelisiniz. Bu adreste sisteme giriş yapmak isteyen öğretmenler e-Okul Yönetimi Bilgi Sistemi Girişi sekmesini, sisteme giriş yapmak isteyen öğrenciler ve veliler ise Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi sekmesini seçerek işlemlerine devam etmelidir.

e-Karne giriş ekranı... e-Okul ile e-karne ne zaman açılacak ve nasıl alınır?

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL NE ZAMAN KAPANACAK?

Dönem sonlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabilmekte, bu durum ise öğrenciler tarafından E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yorumlanmaktadır. E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek.

Öğrenciler tarafından karneler için not girişinin tamamlanmasını nitelemek için kullanılan e-Okul ekranın kapanması ise artık gerçekleşmemektedir. Karne gününe kadar e-Okul ekranı açık kalmaktadır. Ancak öğretmenlere not ve devamsızlık girişlerinin karnelerin gününden yani 22 Ocak'tan birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.