e-Devlet Kapısı'nın 15. yılı, 7 bin 651 hizmet, 64 milyon kullanıcı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, e-Devlet Kapısı'nın 15. yılını kutladı. Kapıdan 7 bin 651 hizmete ve 64 milyon kullanıcıya ulaşan e-Devlet, vatandaşlara zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
e-Devlet Kapısı'nın 15. yılı, 7 bin 651 hizmet, 64 milyon kullanıcı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, e-Devlet Kapısı'nın 15. yılını kutladı. Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, e-Devlet Kapısı'nın 22 hizmetle başladığı yolculuğuna bugün 7 bin 651 hizmetle devam ettiğini belirterek, "türkiye.gov.tr, bugün 64 milyon 122 bin 503 kullanıcı sayısına ulaşmıştır." dedi.

Uraloğlu, e-Devlet Kapısı'nın vatandaşların devletle olan işlerini kolaylaştırdığını belirterek, "e-Devlet Kapısı zamandan tasarruf sağlayarak, vatandaşların yaşam kalitesini ve kamu hizmetlerinden memnuniyetini de artırıyor." ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, e-Devlet Kapısı'nın 15 yılda önemli bir yol kat ettiğini belirterek, "e-Devlet Kapısı, vatandaşlarımıza zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Ayrıca, bürokrasinin önüne geçilmesi, israfın ve mükerrer yatırımların önlenmesini sağlıyor." dedi.

Uraloğlu, e-Devlet Kapısı'nın en çok kullanılan hizmetlerinin SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi, Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme, Sosyal Güvenlik Kurumu Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ve Türkiye Noterler Birliği Adıma Tescilli Araç Sorgulama olduğunu belirtti.

Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg üzerinden de e-Devlet Kapısı'na giriş yapılabildiğini belirterek, "Bu kapsamda haziran ayından bu yana Togg'lar üzerinden de e-Devlet Kapısı'na 212 bin 684 kez giriş yapıldı." dedi.