Diyanet, Kudüs tarihini mercek altına alıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, İslam'ın ilk kıblesi Kudüs'ün tarihini ve önemini tüm yönleriyle ele alacak kapsamlı bir proje başlattı.

Diyanet, Kudüs tarihini mercek altına alıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamda, "Kudüs Biyografisi" projesini başlattıklarını duyurdu. Erbaş, projenin, İslam'ın ilk kıblesi Kudüs'ün tarihine ışık tutacağını ve Kudüs hakkında yapılacak çalışmalara katkı sağlayacağını belirtti.

Erbaş, projenin amacını şu sözlerle açıkladı:

"Bu proje, İslam'ın ilk kıblesi, insanlığın kadim şehri Kudüs ile ilgili geçmişe ışık tutacak, Kudüs hakkında bundan sonra yapılacak çalışmalara da içerik ve yöntem olarak katkıda bulunacak, İslam tarihi geleneği içerisinde Kudüs tarihini çeşitli yönleriyle ele alacak ve yayınlandığında literatürümüze kazandırılacak en kapsamlı eserlerden biri olacaktır inşallah."

Erbaş, projenin Kudüs'ün önemini tüm yönleriyle ortaya koyacağına inandığını belirterek, "Kudüs'ü konuşmanın, sadece bir şehri konuşmak olmadığını, aynı zamanda insanlığın geleceğini, dünya barışını ve İslam ümmetinin izzetini konuşmak anlamına geldiğini" vurguladı.

Projenin hazırlıklarına 6 ay önce başlandığı ve tamamlandığında yayın hayatına kazandırılacağı belirtildi.