• Haberler
  • Eğitim
  • Devlet üniversitelerinde karşılıklı nakil süreci başlıyor! Vazgeçen yanacak!

Devlet üniversitelerinde karşılıklı nakil süreci başlıyor! Vazgeçen yanacak!

Devlet üniversitelerinde çalışan idari personeller, artık kurumlar arası yer değiştirme taleplerini elektronik ortamda iletebilecek. atanmaya hak kazandığı halde atanmaktan vazgeçenlere ise yaptırım uygulanacak. İşte detaylar…

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), devlet üniversitelerinde görev yapan idari personelin kurumlar arası karşılıklı naklen atanmalarına (becayiş) ilişkin beklenen usul ve esasları açıkladı. 8. Dönem Toplu Sözleşme hükümleri doğrultusunda hayata geçirilen dijital sistem sayesinde binlerce idari personel, kurumlar arası yer değiştirme taleplerini elektronik ortamda iletebilecek.

YÖK tarafından yayımlanan açıklamanın detayları şöyle:

“Bilindiği üzere Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2026 ve 2027 Yıllarını Kapsayan 8. Dönem Toplu Sözleşme'nin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme Bölümünün 34 üncü maddesinde idari personelin yükseköğretim kurumlarında naklinin kolaylaştırılması hususu düzenlenmiş olup bu maddede "Devlet yükseköğretim kurumlarında 657 sayılı Kanun kapsamında görev yapan aynı unvanlı memurların yükseköğretim kurumları arasında karşılıklı naklen atanmalarının bilgi işlem teknolojileri kullanılarak kolaylaştırılması konusunda taraflarla birlikte çalışma yapılacaktır." hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, devlet yükseköğretim kurumlarının memur kadrolarında görev yapan idari personelden karşılıklı naklen atanmak suretiyle bir başka yükseköğretim kurumuna geçiş yapmak isteyen naklen atanma yasağı kapsamında olmayan personelin, karşılıklı naklen atanma tercih işlemleri 05.08.2026-21.08.2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Tercih yapmak isteyenlerin pbs.yok.gov.tr adresinde yer alan Personel Bilgi Sistemi'ne e-Devlet kimlik doğrulama yöntemi ile giriş yapması gerekmektedir. Sisteme giriş işleminin tamamlanmasının ardından, "Bireysel İşlemler" menüsü altında bulunan "Karşılıklı Naklen Atanma İşlemleri" sekmesi üzerinden en fazla üç tercih yapılabilecektir. İstanbul ili haricindeki üniversitelerde görev yapan idari personel ayı il içerisinde yer alan üniversiteleri naklen atanmak için tercih edemeyecektir.

Personelin karşılıklı naklen atanma tercihinde bulunabilmesi için, kadro bilgilerinin Üniversiteniz Personel Daire Başkanlığı tarafından Personel Bilgi Sistemi'ne eksiksiz ve güncel olarak kaydedilmesi ve tercihleri girilecek personelin bulunduğu kadro unvanına atanmaya esas öğrenim bilgisinin girilmesi gerekmektedir.

Daha önce igps.yok.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilen veri giriş işlemleri, bundan böyle pbs.yok.gov.tr adresindeki Personel Bilgi Sistemi'ne giriş yapıldıktan sonra erişilebilen "Personel İşlemleri" menüsü üzerinden yürütülecektir. Söz konusu menüye yalnızca "Üniversite İdari Personel (IGPS)" rolüne sahip kullanıcılar erişebilecektir.

Bununla birlikte eşleşmeye veya atanmaya hak kazandığı halde atanmaktan vazgeçenlerin eşleştikleri personelin de mağduriyetine sebep olduğu anlaşıldığından, karşılıklı eşleşenlerden atanmaktan vazgeçenlerin bir sonraki eşleşmede tercihleri alınmayacaktır. Süreç içerisinde devlet üniversitelerimizdeki aynı unvanlı ve aynı veya benzer hizmetleri yürüten memurların karşılıklı naklen atanması hususunda Cumhurbaşkanlığı tarafından ilave atama kontenjanı tahsis edilecektir.

Bilgilerini ve konu hakkında idari personelinize gerekli bilgilendirmenin yapılarak gereğinin yapılmasını rica ederim.”
 

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme