Dev yatırımlar

300 dönümlük alana yapılacak 100. Yıl Kent Parkı'nın temel atma törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ak Parti iktidarında Malatya'ya sadece çevre ve şehircilik alanında 12 milyar liralık dev yatırımlar kazandırdıklarını, bu yatırımların 5 milyar lira tutarını son 4 yılda gerçekleştirdiklerini söyledi. Malatya'da yaşanan depremlere dikkat çeken Kurum, '7 bin 7 konutumuzun inşasına başladık. Hamdolsun şu ana kadar 4 bin 387'sini teslim ettik. Malatya'da birinci gündemimiz hep kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü oldu' dedi.

Dev yatırımlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi açılış ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatya'da Malatya Valiliği ziyaret ederek, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Bakan Kurum daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tecde Mahallesi Altın Kayısı Bulvarı üzerinde bulunan yaklaşık 300 dönümlük alana yapılacak olan 100. Yıl Kent Parkı’nın temel atma törenine katıldı. 

Yeşil alanları kat be kat artırdık

Törenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, belediyeciliği hizmet, sosyal, katılımcı çevrenin korunması ve kültür belediyecilik temellerine dayandırdıklarını anlatarak,  Gürkan, Malatya’da yeşil alanları kat be kat artırdıklarını kaydetti. Gürkan, şehrin gelişen lokasyon bölgesinde 300 dönümlük parkın temel atma töreninde bir araya geldiklerini ifade ederek, “Millet Bahçeleri yapılıyor. SSK hastanemiz millet bahçesi yapılıyor. YİMPAŞ’ın olduğu alanı Kurban Bayramından sonra açacağız. Bu 300 dönüme 100. Yılımıza yakışır bir park inşa edeceğiz. Bu şehri huzur şehri yaparak, mazisine layık istikbale hazırlamak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi. Gürkan, yeşil alanları unutmadıklarını kaydederek, yaptıkları çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Biz hizmet birileri ise laf üretiyor

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise, deprem ve afetlerin her zaman yaşandığını belirterek, zarar gören bütün ilçe ve mahallerin bir dönüşüme tabi tutulduğunu kaydetti. Milletvekili Çakır, 100. Yıl Kent Parkı’nın bölgenin gelişimine büyük katkı sunacağını da sözlerine ekledi. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de Bakan Kurum’a teşekkür ederek, “Türkiye büyüyor, son 20 yılda 3-4 kar eser üretti. Malatya’da AK Parti döneminde 3-4 kat eser kazandırdık, Yaparsa AK Parti yapar diyen bir anlayışla yapılan hizmetlerle Malatya’ya damga vuruldu, 2023 seçimlerinde de Türkiye’yi dünyada hak ettiği yere taşıyacağız. Biz hizmet birileri ise laf üretiyor. Cumhur İttifakı 2023’te galip gelecek” diye konuştu. Malatya Valisi Aydın Baruş ise 24 Ocak 2020 depreminden sonra 2 yılda Malatya’da 6 bine yakın konut yapımına başlandığını ifade ederek, “Vatandaşlarımız için sağlıklı konutlar üretildi. Şehirler sadece konut inşası ile olmuyor, sosyal ihtiyaçların giderilmesi için alanlara da ihtiyaç var. Bu alanlardan birinin başlangıcını yapıyoruz. Bu çalışma çöl önemli çünkü şehrin en önemli gelişim alanlarından birisi” şeklinde konuştu. 

12 milyar liralık dev yatırımlar kazandırdık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise, Malatya’ya 4 millet bahçesi sunduklarını, şimdide 100. Yıl Parkı Millet Bahçemizin ilk fidanlarını, Malatya’nın toprağıyla buluşturduklarını emeği geçenlere teşekkür etti. Malatya’nın hakkını vermek için, el birliği, gönül birliği, hedef birliği ve canla başla çalıştıklarını vurgulayan Kurum, “Milletimizin dirilişinin sembolü olan bu güzel şehre, bu yiğitler şehrine yakışır eserlerimize, yatırımlarımıza aşkla, şevkle, azimle devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde; Malatya’mıza sadece çevre ve şehircilik alanında; 12 milyar liralık dev yatırımlar kazandırdık. Bakanlık olarak; sadece son 4 yılda Malatya’ya 5 milyar lira tutarında yatırım gerçekleştirdik” dedi. 

Gündemimiz her zaman kentsel dönüşüm

Gündemlerinin her zaman kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Kurum, “Çünkü gün geçmiyor ki Malatya’mız da bir sarsıntı haberi duymamış olalım. 2020 yılında, Elazığ merkezli depremden sonra Malatya’mıza koştuk. Battalgazi, Pütürge, Doğanyol ve Kale’mizde kardeşlerimizin yaralarını sarmak için seferber olduk, canla başla çalıştık. Depremden sonra, süratle, 7 bin 7 konutumuzun inşasına başladık. Hamdolsun şu ana kadar 4 bin 387’sini teslim ettik. Kalanları da önümüzdeki aylarda sizlere teslim edeceğiz. Dönüşümün en büyük destekçisi TOKİ’mizle; bugüne kadar yaklaşık 5.5 milyar lira yatırım değeriyle 14 bin 600 konut ve sosyal donatıyı sizlere sunduk.  Tabi Malatyalı dar gelirli kardeşlerimizi, engelli kardeşlerimizi, şehit ve gazi yakınlarımızı ev sahibi yapmak için; Malatya Merkez, Yazıhan ve Kale’de toplam 709 sosyal konutumuzu da inşa ediyoruz. Yeşilyurt Özal, Bindal, Topsöğüt Mahallelerimizde, 3600 dönüm arazide, 350 parseli ve yaklaşık 600 kardeşimizi ilgilendiren yıllardır süregelen bir sorun vardı. Vekillerimiz, başkanımız bize ilettiler. Hemen arkadaşlarımıza talimat verdik. Biz de mülkiyet sorunlarını çözdük, vatandaşlarımıza tapularını teslim etmeye başladık ve etmeye devam ediyoruz” ifadesini kullandı. 

Cevabı millet sandıkta verecek

Bakan Kurum, Malatya’nın altyapısını da yeşil kalkınma hedefine uygun şekilde yeniden şekillendirdiklerini dile getirerek, “İller Bankamızla, şehrin her yerinde yaklaşık 3 milyar lira yatırım tutarıyla tam 170 altyapı, üstyapı, içme suyu, güneş enerjisi santrali, atık su arıtma tesisi, sokak güzelleştirme ve belediye hizmet binası projelerini alnımızın akıyla tamamladık.  Şu anda sahada 65 milyon liralık 8 projemizi olanca hızımızla sürdürüyoruz, yeni yatırımlar üzerinde de çalışıyoruz. Yine bisiklet yolu, yeşil yürüyüş yolu, çevre dostu sokak, temizlik araçları gibi yardımlar kapsamında tam 105 milyon lira finansal desteği Güzel Malatya’mızın hizmetine sunduk. Malatya Yeşilyurt İmam Hatip ve Özal Ortaokulu öğrencileri bizden spor yapabilecekleri saha istediler. Onu da yapıyoruz, okulumuza bir spor sahası kazandırıyoruz.  Bundan sonra da tüm gücümüzle, kalbimizle, ruhumuzla, projelerimizle, eserlerimizle Yiğit Malatya’nın hemen yanında olmaya, omuz hizasında durmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz, Malatya’mızda da, toplam 8 millet bahçesi projemiz vardı. Bunlardan dördünü; Çöşnük, Beydağı, Sümer Park 1.Etap, Tecde Mahallesi ve Malatyaspor’umuzun zaferlerinin şahidi eski stadımızın yerinde yaptık.  Malatya Doğanşehir Vahap Küçük ve Beylerderesi Millet Bahçelerimizin yapımlarına süratle devam ediyoruz.  Şimdi müjdemizi buradan verelim! Eski stad yerinde 44 bin metrekarelik ikinci etabı ve Yeşilyurt Millet Bahçe’mizin de çok yakında yapımlarına başlıyoruz. Malatya’mız için şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi. Malatya 100. Yıl Parkı Millet Bahçesinde biyolojik gölet, çocuk oyun alanları, açık hava sergi alanı, meyve bahçeleri, çok amaçlı etkinlik çayırı, bisiklet ve yürüyüş yolları yer alacağını anımsatan Kurum, vatandaşların, masmavi gökyüzünün altında, yemyeşil ağaçların, mis kokulu çiçeklerin içerisinde, kuşların cıvıltısı eşliğinde vakit geçirerek, dinlenerek, nefes alacağını söyledi. Yeni eserler, hizmetler, yatırımlar kazandırırken, birileri bu eser siyasetinden son derece rahatsız olduğuna vurgu yapan Kurum, milletin bunlara hem 2023’te hem de 2024’te sandıkta kaçınılmaz cevabı vereceğini kaydetti.