Destekler uzatılsın

Malatya Seyyar Pazarcıları Odası Başkanı Ümit Emre, pandemiden en çok küçük esnaf guruplarının etkilendiğini, esnafın zorluklarını3-5 ayla atlatamayacağını belirterek, esnafa verilen desteklerin en az 2 yıl uzatılmasını talep etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Destekler uzatılsın

Malatya Seyyar Pazarcıları Odası Başkanı Ümit Emre, esnafın yaşadığı sorun ve sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Emre, pandemiden dolayı esnafın zor durumda olduğunu ve bu zorlukları 3-5 ayda atlatamayacağını belirtti.

Pazar günü yasak kalksın

Pazar günü kısıtlamasının kaldırılmasını isteyen Emre, "Koronovirüs salgını nedeniyle bu sene zorlu bir yıl geçirdik. Bu sene bildiğiniz gibi çok mağdur oldu. Hafta sonu kısıtlamaları, diğer kısıtlamalarla birlikte düzenimiz allak bullak oldu. 10'da aç, 5'de kapa, Cumartesi aç, Pazar açma. Bayağı bir sıkıntı çektik. Bu pazar günü yasaklarının da kalkmasını istiyoruz. Artık bir anlamı da kalmadı, hastalıkta bayağı azaldı. İnsanlar gerçekten sıkıldı ve bunaldılar. Tamam, hastalıktır bunun için tedbirler alınması gerekir bizim buna bir sözümüz yok ama gerçekten pazarcı esnafımızda sıkıntı içerisinde" diye konuştu.  

Esnafın beklentisi yüksek

Pandemiden dolayı esnafın zor durumda olduğunu ve bu zorluklarında 3-5 ayla atlatılmayacağına dikkat çeken Emre, "Gerçekten öyle bir paket açıklandı ama şu anda detayları hakkında şuanda çok bir bilgim olmadığı için bir şey söyleyemeyeceğim. Esnafa yönelik beklentilerimiz yüksek. Benim şahsım olarak 4 tane personelim var. Hiç birisinin aylığında kesmedim, SGK'larını da aksatmadık. Bu bir yıllık acının 3-5 ayda düzelmesi imkansız. Esnafa verilen desteklerin en az 2 yıl uzatılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Fiyatlarda bir düşüş var 

Emre, meyve sebze fiyatlarının yüksek olmasıyla ilgili olarak, "Bu sene iklim çok kurak gitti. Fiyatlarda genel anlamda bir yükseliş vardı ama yerli ürün çıkmasıyla da fiyatlarda genel anlamda bir düşüş yaşandı. Ürünler bu sene çok kaliteli ürünler ve tezgahlarda yer alan ürünler tamamen yerli ürün. Vatandaştan istediğimiz komşu esnaftan, yakın esnaflardan ürünlerini alsınlar" ifadelerinde bulundu.