Depremzedelerin umudu TYP uzatılsın!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM'de yaptığı konuşmada, deprem bölgesinde Toplum Yararına Programlar (TYP)'nin bir kez daha uzatılması gerektiğini vurguladı. Ağbaba, deprem bölgesinde çalışan TYP personellerinin durumuna dikkat çekerek, çalışma sürelerinin uzatılmasının önemini belirtti.

Depremzedelerin umudu TYP uzatılsın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM’de yaptığı konuşmada, deprem bölgesinde Toplum Yararına Programlar (TYP)’nin bir kez daha uzatılması gerektiğini ifade etti.

Depremzedelerin umudu TYP uzatılsın!

Ağbaba,Deprem bölgesinde çalışan TYP personellerin çalışma sürelerinin uzatılması gerektiğini belirterek, “Özellikle deprem bölgesinde insanlar depremden beri TYP’de çalışıyorlar. Bu insanlar AFAD’ta, konteyner kentlerde işsiz bırakıldı. Valilik tarafından konteyner kentlerde, Çevre Şehircilik il müdürlüğünde, AFAD’ta, kamu kurumlarında çalıştırılan 2 bin 500 TYP personeli 22 Mayıs’ta işsiz kaldı. Kaymakamlıklar tarafından görevlendirilen TYP personellerin ise haziran ayı sonunda işlerine son verilecek. TYP konusunda büyük dram var. Özellikle deprem bölgesinde çalışan TYP personellerinin çalışma süreleri mutlaka uzatılmalı, çok ciddi mağduriyet yaşanan şehirlerde bir de insan gücü mağduriyeti yaratılmamalıdır” dedi.

Depremzedelerin umudu TYP uzatılsın!