Depremzede esnaf bu sefer de suyla savaşıyor!

Malatya'da, kuvvetli yağış sonrası yol kenarlarında oluşan su birikintileri esnaflar için çileye döndü. Kaldırımda bulunan konteyner dükkanlarda çalışan esnaflar, araçların yoldan geçerken su sıçratması nedeniyle mağdur oldu.

Depremzede esnaf bu sefer de suyla savaşıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Malatya’da da  sağanak yağış etkili oldu. Yağış sonrası cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bu durum yayalara zor anlar yaşatırken, kaldırımda bulunan konteyner dükkânlarda faaliyet gösteren esnaflar için çileye döndü. 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da, konteyner dükkânlarda faaliyet gösteren esnaflar, yaz ayları boyunca sıcaklıklardan dolayı mağdur olurken şimdi de   yağışlardan dolayı mağduriyet yaşıyor.  

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Kuyuönü Caddesinde konteyner dükkanda çalışan Mustafa Gökduman, yoldan geçen araçların, yağış sonrası oluşan su birikintisini  dükkânlarına sıçrattığını belirtti. Camlarına sıçrayan suların ürünlerine zarar verdiğini ifade eden Gökduman, “Yağışlardan dolayı çok mağdur durumdayız. İzolasyonlar tam yapılmadığı için konteynerler damlama yapıyor. Ayrıca yoldan geçen araçlarda biriken suları olduğu gibi camlara attığı için içeride olan ürünlerimiz ıslanıp ziyan olmakta. Ne yaptıysak önüne geçemedik” şeklinde konuştu.