Depremler Malatya'yı rahat bırakmıyor! Uzmanından Uyarı!

Malatya'da son zamanlarda artan depremler vatandaşları tedirgin ediyor. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Malatya'daki depremlerin en az 1 yıl daha süreceğini ve 7.5 büyüklüğünde bir depremin de olası olduğunu söyledi. Ersoy, Türkiye'nin en tehlikeli bölgeleri arasında ise Muğla ve çevresini gösterdi ve bu bölge için 8 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı.

Depremler Malatya'yı rahat bırakmıyor! Uzmanından Uyarı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat Sulusaray'da 4,7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Bu depremden yaklaşık bir buçuk saat sonra yine Sulusaray'da 4,1 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi. Öte yandan, son günlerde Türkiye genelinde deprem hareketliliği yaşanıyor. Muğla'da 3.9 ve Malatya'da da 4.3 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Depremler Malatya'yı rahat bırakmıyor! Uzmanından 1 Yıllık Uyarı

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son zamanlarda Malatya, Tokat ve Muğla çevresinde meydana gelen depremler hakkında açıklamalarda bulundu. Ersoy, katıldığı CNN Türk canlı yayınında Malatya, Tokat, Muğla’ da meydana gelen depremlerin ardından dikkat çeken uyarılarda bulundu. 

Depremler Malatya'yı rahat bırakmıyor! Uzmanından 1 Yıllık UyarıMalatya civarındaki depremlere değinen Ersoy, “O taraftaki depremler çok sürecek. En az 1 yıl daha sürmesi gerekir. Yine Malatya özelinde, orada çok fazla deprem oluyor. Anakolun, Doğu Anadolu'nun biraz üzerinde bir aktivite var orada. Bunlar da onu gösteriyor ve 4'ün üzerine çıkan çok sayıda depremler var. Dolayısıyla özellikle Malatya bundan çok kaygı duyuyor, çok tedirgin oluyor 'Acaba bundan sonra daha büyük deprem gelir mi?' diye. Bunu söylemek gerçekten zor. Çünkü anakola paralel başka fay zonları da var. Buranın durumu da öyle” ifadesini kullandı.

Depremler Malatya'yı rahat bırakmıyor! Uzmanından 1 Yıllık Uyarı