Depremde Kaybettiğimiz Kaleci Antrenörleri Anısına Hatay'da UEFA Eğitimi Düzenlendi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük deprem felaketinde hayatını kaybeden kaleci antrenörleri Hüseyin Danahaliloğlu (Hatay) ve Uğur Kurt (İskenderun) anısına özel bir eğitim programı düzenledi.
UEFA Kaleci B Lisans Eğitimi, 20-23 Ekim 2025 tarihleri arasında Hatay’ın İskenderun ilçesinde gerçekleştirildi. TFF Kaleci Departmanı Koordinatörü Ömer Alper Boğuşlu liderliğinde yürütülen eğitim programına, Türkiye’nin farklı bölgelerinden 18 kursiyer katılım sağladı.
Eğitim süresince, kaleci antrenörlüğüne yönelik teknik ve teorik derslerin yanı sıra, mesleki dayanışma, etik değerler ve insani sorumluluk konularında da farkındalık oluşturuldu. Program boyunca, deprem felaketinde kaybedilen meslektaşların hatırası, saygı ve minnet duygularıyla yaşatıldı.
TFF Kaleci Departmanı Koordinatörü Ömer Alper Boğuşlu, organizasyonun sonunda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Kaleci antrenörlüğü sadece teknik bilgiyle değil, karakterle ve sorumlulukla yapılır. Bu eğitimi, meslektaşlarımız Hüseyin Danahaliloğlu ve Uğur Kurt’un aziz hatırasına ithaf etmek bizim için bir onur ve sorumluluktu. Onların mesleğe olan tutkusu, genç antrenörlere ilham olmaya devam ediyor. İskenderun’da gerçekleştirdiğimiz bu eğitim, sadece bir gelişim süreci değil; aynı zamanda bir vefa ve birlik mesajıdır.”
Bakmadan Geçme