Deprem sonrası soğuk havalarda Kahvehaneler sığınak oldu

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da deprem sonrasında ilk kış yaşanırken soğuk havalarda üşüyen vatandaşlar ısınmak için kahvehanelere sığınıyor. 

Deprem sonrası soğuk havalarda Kahvehaneler sığınak oldu

Malatya'da deprem sonrası ilk kış yaşanıyor. Soğuk havalarda vatandaşlar ısınmak için kahvehanelere sığınıyor. Kahvehaneler hem ısınma hem de sosyalleşme alanı olarak kullanılıyor. 6 Şubatta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce konut ve iş yerinin ağır hasar alarak yıkıldığı Malatya, depremler sonrası ilk kışını yaşıyor. Şehirde etkisini arttıran soğuklarda gece sıcaklıkları -8 santigrat dereceyi gösterirken gün içinde de hava sıcaklıkları sıfırın altında seyrediyor.

Deprem sonrası soğuk havalarda Kahvehaneler sığınak oldu

Alışveriş için şehir merkezine gelen Malatyalılar, kahvehaneler ve çar ocaklarında hem ısınıyor hem de arkadaşlarıyla sohbet ediyor. Alışveriş amacıyla çarşıya çıktığını ancak dışarıda üşüdüğü için kahveye geldiğini söyleyen Mehmet Meral, "Çarşıya çıktım. Hava çok soğuk olduğu için kahveye geldim. Depremden dolayı gidebileceğimiz yer sayısı az böyle olunca geldiğimiz yerlerde arkadaşlarımızı da görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası soğuk havalarda Kahvehaneler sığınak oldu

Isınmak için gideceğimiz başka yer yok

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremler sonrasında şehirde çoğu iş yerinin yıkıldığını hatırlatan Mehmet Meral, "6 Şubatta büyük bir afet yaşadık. Çoğu iş yeri ve dükkanlar yıkıldı. Artık kalan bir kaç dükkanda günlük ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. Son bir haftadır havalar iyice soğudu. Çarşıya çıktığımızda erkenden işimizi bitirmeye çalışıyoruz. Uzun süreceği zamanlarda böyle yerlere uğruyoruz. Bugünde hava çok soğuk olduğu için kahvehaneye geldim. Depremden dolayı gidebileceğimiz yer sayısı az böyle olunca geldiğimiz yerlerde arkadaşlarımızı da görüyoruz" açıklamasını yaptı.

Deprem sonrası soğuk havalarda Kahvehaneler sığınak oldu

Hem sosyalleşip hem ısınıyoruz

Emekli olduğu için sürekli kahvehaneye geldiğini belirten Ali Özen, "Emekliyim, bu yaştan sonra gidecek pek yerimiz yok. Sürekli kahvehaneye geliyorum. Hem arkadaşlarımla görüşüp sosyalleşiyorum hem de bu soğuk havalarda ısınıyorum" şeklinde konuştu.