Deprem korkuttu

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 19.06'da 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı sonrası vatandaşlar kendilerini sokağa attı.

Deprem korkuttu

AFAD verilerine göre merkez üssü Malatya Battalgazi'de saat 19.06'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre ise, depremin merkez üssünün Malatya’nın Pütürge İlçesi Kökpınar olduğu ve büyüklüğünün de 4.0 olduğu belirtildi.

CAN VE MAL KAYBI YOK

Yerin 6.97 kilometre derinliğinde olan deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerde de kısmen hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, can ve mal kaybı yaşanmadı.

VATANDAŞLAR KENDİLERİNİ SOKAĞA ATTI

Depremi hisseden bazı vatandaşlar evlerinden çıkarak sokaklara indi. 4.3 büyüklüğündeki deprem öncesi ve sonrası Battalgazi ilçesinde 2 büyüklüğünde birçok artçı depremde meydana geldi.

RABBİM BİZLERİ KORUSUN

Malatya Valisi Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin saat 19.06'da meydana geldiğini anımsatarak, "Battalgazi ilçemizin kırsalında meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir. Geçmiş olsun Malatya." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da tüm hemşerilerine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, "Rabbim beterinden korusun." açıklamasını yaptı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Rabbim bizleri her türlü afetlerden muhafaza buyursun." temennisini paylaştı.