Cumhurbaşkanı Malatya'ya geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlerde yüksek oranda oy aldığı illere yönelik ziyaret programı kapsamında 8 Eylül günü Malatya'ya gelecek. Cumhur'un Başkanı'nın 8 Eylül Pazar günü Malatya'da çeşitli açılış törenlerine katılacağı açıklandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cumhurbaşkanı Malatya'ya geliyor

Toplu açılış törenine katılacak

Milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımı ile AK Parti İl Başkanlığında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya programıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen AK Parti  İl Başkanı İhsan Koca, Başkan Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerinde yüksek oranda destek veren illere yaptığı teşekkür ziyaretleri kapsamında Malatya’ya bir ziyaret gerçekleştireceğini belirterek, Erdoğan'ın Malatya'da birçok programa katılacağını söyledi. Koca, “Malatya’da şuana kadar yapımı tamamlanan, yapımı gerçekleştirilen gerek kamu gerek yerel yönetimler tarafından yapılan proje ve yatırımların toplu açılış törenini de gerçekleştirecekler. Cumhurbaşkanımızın bu toplu açılış törenin de hemşerilerimize de hitap etme imkânı olacak. 8 Eylül Pazar saat 16.00’da 15 Temmuz Millet Meydanı’nda yapılacak toplu açılış törenine tüm hemşerilerimizi Sayın Cumhurbaşkanımızla buluşmaya davet ediyoruz. Toplu açılış töreni akabinde de sayın bakanımız Bülent Tüfenkci’nin oğlunun düğününe de iştirak edecekler ve ondan sonra da ilimizden ayrılacaklar. Programın başlangıcı Önder İmam Hatipler Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan İmam Hatipler Buluşması’na iştirak ile program başlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya’ya geldiğinde saat 13.00 gibi İnönü Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek İmam Hatipler Buluşması’nın bir bölümüne iştirak edecekler" dedi.

Partiye zarar vermek isteyenlere güçlü bir mesaj vereceğiz

AK Parti'ye zarar vermek isteyenlere karşı Malatya'dan güçlü bir mesaj vereceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Malatya’da Belediye Başkanları olarak Malatya halkı ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza yakışır bir şekilde karşılayıp onu ağırlayıp uğurlamak gibi bir sorumluluğumuz var. Bunun temelinde mesaj vereceğimiz iki şey var. Biri iç bünyemize vereceğimiz bir mesajdır. Bu mesaj bu aralar partimiz ile ilgili değişik spekülatif ifadeler kullanan partimizin içine fesat nifak sokmak isteyen insanlar vereceğimiz güçlü bir mesaj olacak. Diğer taraftan ikinci mesajda ülkemizin içinde bulunduğu konjonktürel durum, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bir Birleşmiş Milletler toplantısından sonra kendi göbeğimizi kendimiz keseriz anlayışı içerisinde dış dünyaya verilecek bir mesaj var. Bu mesajın en güçlü şekilde Malatya’da verilmesini arzuluyoruz. Bu anlamda bütün halkımızı bu mitinge davet ediyoruz" diye konuştu.

Yapılan onlarca yatırımın açılışını gerçekleştireceğiz

Cumhurbaşkanının Malatya’yı, Malatya'nın da Cumhurbaşkanını sevdiğini vurgulayan AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da, “31 Mart’ta Cumhurbaşkanımıza, AK Parti’ye ve Belediye Başkanlarımıza vermiş olduğu destekle bunu göstermiş oldu. Cumhurbaşkanımız gelişinde her zaman Malatya’dan yüksek bir moralle ayrılıyor. Dolayısıyla bizler de Malatya’ya yakışır bir şekilde Cumhurbaşkanımızı karşılayacağız. Yapılan onlarca yatırımın açılışlarını gerçekleştireceğiz ve bütün hemşerilerimizi 15 Temmuz Millet Meydanı’na davet ediyorum" dedi.

Tüm dünyaya mesaj vereceğiz

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı ise, Malatya halkının her zaman Cumhurbaşkanını büyük bir coşku, heyecanla karşıladığını ifade ederek, “Allah nasip ederse birlik ve beraberliğimizi göstereceğimiz bütün Malatyalı hemşerilerimiz, bütün teşkilatlarımızla beraber o gün 15 Temmuz Millet Meydanı’nda olacağız. Cumhurbaşkanımızın Malatya’ya gerçekten büyük emekleri, büyük katkıları var, bugün tüm dünya ile mücadele eden bir Cumhurbaşkanımız var. O gün tüm halkımız meydanı hınca hınç doldurarak tüm dünyaya mesaj vereceğiz" şeklinde konuştu. 

Teşekkür etmek için geliyor

Malatya'nın 15 seçimde AK Parti’ye güçlü destekleri olduğunu anımsatan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Malatya’nın AK Parti’ye vermiş olduğu bu güçlü destek Cumhurbaşkanımızın yüreğinde, AK Parti’nin tüm kadrolarında da çok güzel bir yere sahip olmamıza vesile oluyor. AK Parti’nin bugüne kadar Malatya’ya vermiş olduğu destekleri Cumhurbaşkanımızın her seçim sonrası hem de Malatya’ya geldiği mitingler sonrasında defaten toplantılar, ulusal televizyonlarda gündeme getirdiğini biliyor ve şahitlik ediyorum. Şimdi 19. Kez Cumhurbaşkanımız, Genel başkanımız, Baş Komutanımız Malatya’ya gelecek. Partinin ilk kurulduğu gün, 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren milletle yürümüş olduğumuz yolda, Cumhurbaşkanımız milletinden hiç ayrılmadan yoluna devam etti. AK Parti 18 yaşındayken Cumhurbaşkanımız da 18 kez Malatya’ya geldi, şimdi 19. Kez Malatya’mızı ziyaret edecek. Ziyaretin en önemli vesilesi rekor kıran illerimizi sırasıyla ziyaret edeceğim demişti. Büyükşehir arasında en fazla oy alan ve oyunu arttıran Malatya’mızı ziyaret edecek ve teşekkür etmek için geliyor" açıklamalarına yer verdi.