Çöpe atılacak paramız yok

Servis araçlarında yaş sınırının 2 yıl uzatılmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirten Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, 'Şunu söylemek istiyorum. 12 +2 yetmez diyoruz. Bunun arkası gelmeli mutlaka servis araçları yaşları 16 yaşın üzerinde olmalı bizim çöpe atılacak paramız yoktur' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Çöpe atılacak paramız yok

Servis araçlarında yaş sınırının 2 yıl uzatılmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirten Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, “Şunu söylemek istiyorum. 12 +2 yetmez diyoruz. Bunun arkası gelmeli mutlaka servis araçları yaşları 16 yaşın üzerinde olmalı bizim çöpe atılacak paramız yoktur" dedi. 
Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Servis araçlarında yaş sınırlarının 2 yıl uzatılmasıyla ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. . İnce, servis yaş sürelerinin 2 yıl arttırılmasını sevinçle karşıladıklarına dile getirerek, yaş sınırının en kısa sürede daha fazla uzatılması gerektiğini söyledi.
Her zaman dile getirdik
İnce,  servis araç yaş sınırlarını birçok kez gündeme getirdiklerini ifade ederek, “2019 2020 eğitim ve öğretim yılı ile ilgili olarak bizlerin tüm servis camiasına ve öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle servis araç yaşları ile ilgili 2014 yılından bu yana minibüsçüler odasının görevini aldığımızdan bugüne kadar her zaman oda olarak Türkiye'de tek gündeme getiren oda Malatya’dır. Servis araçları yaşları ile ilgili olarak oda talepleriniz arasında bulunan okul servis araçlarını yaşının 12'den 19 yaşa çıkarılması personel araç yaşlarında 19'dan 26'ya yaşına çıkarılması ile haklı taleplerimizi Biz üst kuruluşlarımıza ve bakanlarımıza iletmiştik. O toplantıda ise Malatya milletvekili MKYK üyemiz Sayın Öznur Çalık, İçişleri bakanımıza arayarak "servis araç yaşları ile ilgili mutlaka bir düzenlemeye yapılması gerektiğini, Bu konuyla çalışmalara destek verilmesi gerektiği" ile ilgili görüşmeler yapmıştı. Biz 24 Haziran seçimlerinde Tüm Türkiye’ye bu konuyla ilgili bir kamuoyu oluşturulması esnaf odalarının destek vermesi gerektiğini ve Türkiye'deki tüm servis camiasının bir kamu oluşturarak haklı mücadelemizde bize destek verilmesi noktasında desteklerini istemiştik" diye konuştu.
Servisçi esnafımızın rahat bir nefes almasını sağlamıştır
Yaş sınırının uzatılmasının Resmi Gazetede yayınlandığını ifade eden İnce, "Özellikle Malatya'daki servis araçlarının TÜVTÜRK gibi muayene istasyonunda dünyada 3 sırada olan bir ülkeyiz Teknik standartlar olarak muayeneden geçmiş bir araç kullanılabilir ve sorunsuz çalışabilme anlamındadır. Bu noktada özellikle ülkemizin araç üreten fabrikası olmadığını, tamamen dışa bağımlı olduğumuzu, Avrupa'da Almanya'da Amerika'da gelen araçların dövizle borçlanarak aldığımız bu araçları bu esnafa dayatarak satılması ve 12 yaşına geldiği zaman bu araçları atmamız milli ekonomimiz açısından en büyük zarardır. Bunu defalarca dile getirdik. Çok şükür en sonunda haklı olduğumuz, haklı mücadelemize ilgili bakanlıklarımız bir sonuca gitmiştir. Geçen Cumartesi yayınlanan 3916 sayılı resmi gazetede yayınlanan 12 yaş artı 2 yaşı servis esnaflarımıza Müjde vermek istiyorum. 2019-2020 yıllarında 12 yaşını bitirecek ve okul servis aracı olacak kullanacak taşıtlarda TÜVTÜRK’ün muayenelerinden geçmiş olması kaydı ile 7 ayın 1’i 2021 tarihine kadar 12 yaş şartı aranmaz geçici maddesi konularak servisçi esnafımızın rahat bir nefes almasını sağlamıştır. 2006 model 2007 model araçlarımız okul servis araçları yaş sınırına takılmaktaydı. Çöpe atılacaktı. Geçici madde düzenlenerek 2006/2007 model araçlarımız 2022 yılında kadar çalışmalarına devam edecektir. Bu noktada Bizlerin bu haklı mücadelemizden bizlere destek veren TESK Genel Başkanımıza Federasyon Genel Başkanımıza, İçişleri Bakanımız, Milli Eğitim Bakanımıza, Malatya milletvekillerimize ve bizlerin yanında olan 81 ildeki oda başkanlarımızla Türkiye'deki tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

12 +2 yetmez diyoruz 
Sınırlamanın yetersiz olduğunun altını çizen İnce, "Yine burada şunu söylemek istiyorum. 12 +2 yetmez diyoruz. Bunun arkası gelmeli mutlaka servis araçları yaşları 16 yaşın üzerinde olmalı bizim çöpe atılacak paramız yoktur. Çünkü atılacak arabamız yoktur. Çünkü biz araç üretmiyoruz. Bizim araç öğreten fabrikamız yoktur dışarıda aldığımız araçlarla Türkiye'de çalışma yapıyoruz. Bu noktada özellikle hükümetimiz devletimizin 2021 yılından önce bu konuyu bir kez daha gündemine alarak tüm servisçi esnafımızın rahat olması noktasında bizlere destek vereceğinden şüphemiz yoktur" ifadelerini kullandı.