Çocuklar, gönlünce eğlendi

Malatya'da Doğal Ahşap Atölyesi işletmecisi Mikail Fırat tarafından açılan doğal ürünler ve el sanatları sergisine vatandaşlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Fırat sergiye gelen çocuklar ve yetişkinlere ahşap ve el sanatları ile ilgili uygulamalı çalışmalar yaptırdı. 

Çocuklar, gönlünce eğlendi

Çocuklar sergide eğlendi

Malatya Sanat Sokağı’nda Doğal Ahşap Atölyesi işleten Mikail Fırat Malatya AVM Park’ta yapmış olduğu doğal ürünlerini ve el sanatlarını sergiledi. Doğal ahşap ve el sanatları sergisi çocuklar tarafında büyük ilgi gördü. Mikail usta, 4 gün boyunca çocuklara yönelik bir dizi faaliyetler yaptı. Çocuklara doğal ahşap ve el sanatları çalışmalarını uygulamalı olarak gösterdi. Doğal ahşap ve el sanatları sergisinde ebeveynler ve çocuklar birlikte doğal ürünlerle ilgili çalışmalarda yer alarak keyifli anlar yaşadılar.  

49 yıldır çalışmalar yapıyorum 

Çocuklar sergide eğlendi

Çocuklara yönelik yapmış olduğu çalışmalarda mutlu olduğunu söyleyen ahşap ve el sanatları ustası Mikail Fırat, “49 yıldır ahşap ve el sanatları çalışmalarıyla uğraşıyorum. Malatya Sanat Sokağı’nda doğal ahşap ve el sanatları atölyemiz var. Malatya AVM Park’ta ebeveynlere ve çocuklara yönelik yapmış olduğumuz atölye çalışmalarını buraya taşıdık. 4 gün boyunca çocuklarımız ile birlikte güzel vakit geçirdik. Çocuklarımıza uygulamalı olarak ağaç – çekiç ve ağaç – çivi temasıyla başlangıç yaptık. Yüzlerce çocuklarımız ve bizler bu çalışmalar ile birlikte hem mutlu olduk hem de çocuklara dokunmuş olduk. Sergide ahşaptan yapmış olduğumuz fotoğraf makinesi, ağaç kakan, kamyon, otobüs, minibüs, kepçe, uçak, yarış arabası, traktör gibi ürünlerimizi vatandaşlarımız ile buluşturduk. Çocuklara yönelik bir dizi oyunlarda oynadık. Birlikte ahşap halka yarışması düzenledik.” dedi. 

Gayet iyi düşünülmüş bir çalışma 

Çocuklar sergide eğlendi

Doğal ahşap ve el sanatları sergisine katılan Arzu Gürbüz “Doğal ahşap ve el sanatları atölyesine 2,5 yaşındaki oğlum ile birlikte geldik. Oğlumun çok hoşuna gitti. Güzel bir katkısı oldu ve iyi geldi. Burada yapılan çalışmaları çok güzel buldum. Gayet iyi düşünülmüş bir çalışma, bu tarz çocuklara yönelik çalışmaların devam etmesini aileler olarak çok istiyoruz” dedi. Malatya Sanat Sokağı’ndaki iş yerinde ahşaplara süsleme yapan ve şekil verip talepleri karşılayan ahşap ustası geçimini bu şekil kazanıyor ve çalışmalarına devam ediyor. 

Çocuklar sergide eğlendi