Çiftçiyi temsil etmiyor

Geçtiğimiz günlerde, Battalgazi Sulama Birliği'ne su borcundan dolayı icralık olan çiftçiler, kendilerine tebligat gelmeden ve icra yoluyla borçlu olduklarını öğrendiklerini ileri sürmüşlerdi. Battalgazi ilçesi Ağılyazı Mahalle Muhtarı Yaşar Adak, Battalgazi Ziraat Odası'nın hiç bir zaman çiftçinin hakkını savunmadığını ileri sürerek, 'Ziraat odasının aidat toplamaktan başka bir çalışması yok. Çiftçiyi temsil etmiyor. Ziraat odası hakkımızı savunmadı' dedi.

Çiftçiyi temsil etmiyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Ağılyazı Mahalle Muhtarı Yaşar Adak, ziraat odalarına tepki gösterdi. Adak,  gazetemize yaptığı açıklamada, ziraat odasının hiç bir zaman çiftçinin yanında olmadığını, sadece aidat topladığını savundu. Adak, Battalgazi Ziraat Odası yönetiminde bulunan bazı kişilerin çiftçilik yapmadığını, dümenden yer kiralayıp, kendilerine çiftçi kayıt sistemi(ÇKS) belgesi çıkardığını iddia etti. 

Ziraat odası bizi ne zaman savunacak

Battalgazi Ziraat Odası'nın aidat toplamaktan başka bir çalışmasının olmadığını belirten Adak, "Çiftçinin hakkını savunmuyorlar. Geçtiğimiz günlerde muhtarlarla birlikte bir imza kampanyası başlattık. Toplam 56 muhtar var, 42 muhtar imzaladı. Kaymakamlığa verdik. Ziraat odası çalışmadığından imza kampanyası başlattık. Çiftçiyi temsil etmiyor. Çiftçiye hiç bir hizmeti yok. Yönetimde olan bazı kişiler çiftçilik yapmıyor. Dümenden yer kiralamışlar, kendine çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) belgesi çıkarmış.  Sulama birliğiyle sıkıntı yaşadık. Suyu hiç kullanmayan bir vatandaş icraya veriliyor. Ziraat odası hakkımızı savunmadı. Çiftçiye hiç kimse yardımcı olmadı. Sulama birliğiyle sıkıntımız var. Çiftçinin temsilcisi ziraat odaları, ama ziraat odaları çiftçinin hakkını savunmuyor, sadece aidat alıyor. Çiftçiye faydası olmuyor. 42 muhtar aynı sorundan dolayı şikayetçi. Su kullanmadığı halde 500 metre yeri var. Sürmemiş bile icraya veriyor. Çiftçinin büyük sıkıntıları var. Özellikle sulama birliği, tebligat göndermeden icraya veriyor. Ziraat odası sessiz kalıyor. Ziraat odası, çiftçinin hakkını savunmak için var.  Sulama birliğinin yaptığı çok büyük haksızlık. Kullandığımız su kadar parası verelim. Tebligat göndermeden icraya vermek çok büyük bir haksızlık. Ziraat odası bizi ne zaman savunacak. Ziraat odası çiftçi için yaptığı bir icraatı göstersin" diye konuştu.