CHP ve AK Parti'den Ortak Çaba, Artık Herkes Alamayacak!

Türkiye'de hemen her gün ruhsatsız silahların kullanıldığı şiddet olayları yaşanıyor. CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Meclis'te yaptığı konuşmada, İstanbul'da 17 yaşındaki bir gencin nasıl 10 bin lira karşılığında ruhsatsız silah edinebildiğini sorguladı ve bu tür silahların kullanımının cezasının caydırıcı olmadığını vurguladı.

CHP ve AK Parti'den Ortak Çaba, Artık Herkes Alamayacak!

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, ruhsatsız silahların yol açtığı şiddet olaylarını Meclis gündemine taşıdı. "Ruhsatsız silah sayısı ruhsatlı silah sayısını geçti. Cezaları caydırıcı hale getirmemiz lazım" diyerek çağrıda bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu ise "Ruhsatsız silahlarla ilgili daha detaylı bir çalışma yapıldığını Meclis’in bilgisine sunuyorum," ifadelerini kullandı.

"Cezaları caydırıcı hale getirmemiz lazım"

Türkiye'deki ruhsatsız silah sayısının ruhsatlı silah sayısını geçtiği iddialarını dile getiren Gökçek, "Bu cezaları caydırıcı hale getirmemiz gerekiyor" dedi.

İçişleri Bakanlığıyla Kapsamlı Çalışma Yapılıyor

Gökçek'in konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İçişleri Bakanlığı ile kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Akbaşoğlu, "Ruhsatsız silahların tüm parçaları ve durumlarıyla ilgili daha detaylı bir çalışma yapıldığını Meclis'in bilgisine sunuyorum" dedi(Sondakika.com).