CHP'li başkan partisinden istifa etti

Malatya Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, CHP'den istifa etti.

CHP'li başkan partisinden istifa etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi öncesi Malatya’da, partiler adaylarını netleştirmeye başladı. Bazı belediye başkanları değişirken,bazı belediye başkanları tekrar aday gösterildi.Tekrar aday gösterilmeyen CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise, partisinden istifa etti.

CHP'li Başkan istifa etti

Arguvan’ın örnek gösterilen bir ilçe olduğunu söyleyen Kızıldaş, ilçede önemli hizmetlere imza attıklarını belirterek, vatandaşların kendisini tekrar belediye başkanı olarak görmek istemesi halinde başka partiden aday olabileceğini ifade etti. Kızıldaş,“Arguvan, Türkiye'ye örnek gösterilen bir ilçe statüsüne yükseldi. Belediyeciliği, yol, su, temizlik hizmetleri parantezine sıkışmış olmaktan çıkardık; modern şehircilik hizmetlerinin yanı sıra ilçe ekonomisinin geliştirilmesi, ilçede işsizliğin azaltılması, Arguvan'ın tarımsal potansiyelinin tüm boyutları ile harekete geçirilmesini sağladık; ilçe halkıma yeni gelir alanları açtık.Hepsinden önemlisi, Arguvan Belediyesi'nin iş ve proje üretme, projelerini hayata geçirme kapasitesini, önceki dönemlerle kıyaslanamayacak düzeyde yükselttik. Arguvan Belediyesi olarak, sadece Arguvan ilçe merkezindeki mahallelerimizin değil, kırsal mahallelerimizin de belediye hizmetlerinden en üst düzeyde yararlanması yolunda gece - gündüz çalıştık; Arguvan halkının hak ettiği hizmeti ayağına götürdük. Belediyemizi; 10 yıl boyunca, işe başladığımız gün verdiğimiz söze sadık kalarak sözde değil özde şeffaf yönettik, halkımıza her daim hesap verdik: sadece bir gruba, bir parti mensuplarına, ya da bir azınlığa değil, Arguvan halkının tamamına ayrımsız, eşit ve adil hizmet sunduk. İlçe esnafının belediye ile olan işlerini kolaylaştırdık; esnafımıza belediyenin olanakları ve yasal çerçevede her tür yardımı yaparak, Arguvan'ın ticari hayatının gelişmesi ve ticaret kapasitesinin büyümesini temin ettik. Arguvan Belediyesi, birçok belediyenin yolsuzluk, usulsüzlük ve israfla anıldığı 10 yıl boyunca tek bir olumsuzlukla anılmadı. Belediyemizin kaynakları, kişi ve grupların çıkarları için değil Arguvan halkının daha kaliteli bir yaşam çevresine sahip olması yolunda harcandı” şeklinde konuştu.

CHP'li Başkan istifa ettiArguvan Belediyesinin israf etmediğini vurgulayan Kızıldaş, hangi makamda olursa olsun Arguvan’a hizmet edeceklerini kaydederek şunları söyledi: “Arguvan Belediyesi, kaynaklarını israf etmedi: doğru yerde, doğru zamanda ve doğru projeler için kullanarak, Arguvan halkının kamusal çıkarları için üretken bir belediyecilik modeli geliştirdi.TÜİK, yaptığı araştırmalarda Malatya'da borcu olmayan belediye olarak ilk sırada Arguvan Belediyesi'ni açıkladı. Arguvan Belediyesi olarak, katılımcı belediye anlayışını kâğıt üzerinde değil, belediyecilik pratiğimizde uyguladık. Başta, Arguvan halkının seçilmiş temsilcileri olan Belediye Meclis Üyelerimiz olmak üzere, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, bizim Arguvan dışındaki güç kaynağımız olan Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı olmak üzere, Arguvan'ın tüm toplumsal dinamikleri ile diyalog halinde olduk. Belediyemizi tek adam modeli ile değil, belediye meclis üyelerimiz, bilgili ve donanımlı belediye personelimiz ile birlikte çalışarak, üreterek yönettik. Arguvanlı hemşehrilerimin geniş yelpazede yer alan temsilcileri, köy ve mahalle derneklerimizin değerli yöneticileri ve Arguvan sevdalısı değerli isimlerimizle yaptığımız istişari görüşmelerimizden aldığımız ortak kararımız ile uzun yıllar hizmet vermekten gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğimi sizlerin bilgisine sunuyorum. Ama siz değerli hemşehrilerim devam diyorsanız başka bir partiden aday olarak sizlere hizmet etmeye devam edeceğim.Tamam mı? Devam mı? Arguvan'ı seviyoruz ama Arguvan'a ve Arguvan'ın saygıdeğer halkına hizmet etmeyi daha çok seviyoruz. Hangi makamda, hangi siyasi pozisyonda olursa olsun, hiç kimse bizi Arguvan'a hizmet yolunda çeviremeyecektir.”