CHP'li Başkan Göçer'den Sami Er'e övgü
Yazıhan'da düzenlenen 2. Geleneksel Fethiye Gençlik ve Halk Festivali'nde konuşan CHP'li Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in siyasi ayrım gözetmeden hizmet anlayışıyla hareket ettiğini söyledi. Başkan Er ise, 'Ortak paydamız Malatya' diyerek tüm ilçelere eşit hizmet götürdüklerini vurguladı.
Malatya'nın Yazıhan ilçesinde düzenlenen 2. Geleneksel Fethiye Gençlik ve Halk Festivali, birlik ve beraberlik mesajlarına sahne oldu. Festivalde konuşan CHP'li Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in karşılıklı açıklamaları, katılımcılar tarafından alkışlarla karşılandı.
"Sabah 05.00'te aradım, anında ilgilendi"
Konuşmasında belediyeciliğin temelinde vatandaşa hizmet anlayışının yer aldığını belirten Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile yaşadığı bir olayı anlatarak siyasi görüş farklılığının hizmete engel olmaması gerektiğini ifade etti.
Göçer, yaşadığı bir sorun nedeniyle sabahın erken saatlerinde Sami Er'i aradığını belirterek, "Bir sabah saat 05.00 sıralarında yaşadığım bir problem nedeniyle Sayın Sami Er'i aradım. Hiçbir parti ayrımı yapmadan konuyla yakından ilgilendi. Bizim beklentimiz de tam olarak budur. Makamların ayrıştıran değil, çözüm üreten bir anlayışla yönetilmesini istiyoruz. Vatanı, milleti ve insanı her şeyin üzerinde tutan yöneticilere ihtiyacımız var." dedi.
Sami Er: "Ortak paydamız Malatya"
Göçer'in açıklamalarının ardından kürsüye çıkan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise belediyecilik hizmetlerinde siyasi ayrım yapılmasının doğru olmadığını belirtti.
Göreve geldikleri ilk meclis toplantısında "Ortak paydamız Malatya" anlayışını benimsediklerini hatırlatan Er, 13 ilçenin tamamına eşit hizmet götürmek için çalıştıklarını söyledi.
Er, "Kısır siyasi tartışmalar yerine enerjimizi Malatya'mız için harcamayı tercih ettik. Belediye hizmeti, kime oy verdiğine bakılmaksızın her vatandaşa eşit şekilde ulaştırılmalıdır. Biz çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.
"Geleceğin Malatya'sını inşa ediyoruz"
Konuşmasında deprem sonrası yürütülen yeniden imar çalışmalarına da değinen Başkan Sami Er, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Malatya'da 124 bin bağımsız bölümün hayata geçirildiğini belirtti.
Er, "Biz sadece depremin yaralarını sarmıyoruz. Aynı zamanda geleceğin Malatya'sını inşa ediyoruz." dedi.
Festival ve fuarların şehirlerin kültürel hayatına önemli katkılar sunduğunu da ifade eden Er, bu tür organizasyonların toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ve birlik ruhunu pekiştirdiğini sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme