CHP güçlendi

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 'Yerel seçimlerde belediye meclis üyeliği sayılarımızda ciddi bir artış söz konusu. Büyükşehirde grup oluşturabilecek bir potansiyeli yakaladık. CHP'nin sesi daha gür yankılanacak' dedi.

CHP güçlendi

CHP İl Başkanlığında Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Erkan Özgür ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Kiraz, CHP için bu seçim önümüzdeki seçimler için umut vaat ettiğini söyledi. Kiraz, “Birçok seçimde olduğu gibi yine haksız rekabetin olduğu, belediyelerin kamu kurumlarının bütün imkânlarını bir ittifak ve parti lehine kullanıldığı ve kendi imkânlarımızla yaptırdığımız bez afişlere bile tahammül edilmediği bir ortamda seçim geçirdik. Bu zorlu şartlarda ekonomik sıkıntılarında vatandaşların üzerinde ciddi bir yük oluşturduğunu sahada tespit ettik. Her yer de önemli sıkıntıların olduğu bir gerçek. En önemli üzüntülerimizden birisi Pütürge ‘de iki Saadet Partili sandık görevlisi vurularak öldürüldü. Tüm Türkiye’nin konuştuğu üzücü olaylardan biri oldu. İki genç kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum. Seçimleri geride bıraktık. Hepimiz bu memlekette yaşamaya devam ediyoruz. Seçim döneminde de ısrarla seçimlerin bir savaş olmadığını belirterek kardeşçe yaşadığımız bir Türkiye özlemini sıklıkla dile getirdik” diye konuştu.

Partimizin oyu arttı

Seçim sonuçlarını değerlendiren Kiraz, “CHP’nin elindeki belediyelerini kaybetmediğini Hekimhan ve Arguvan’da onur duyduğumuz belediyecilik hizmetleri gerçekleştiriliyor. Hekimhan ve Arguvan bizlere hem Malatya’da hem de Türkiye’de gurur veriyor. Arapgir’de önemli bir gelişme yaşandı. Seçimlerden önce partimize katılan Haluk Cömertoğlu büyük bir farkla belediye başkanlığını tekrardan kazandı. Oylarımızı çok arttırdığımız, yarışta ortak olduğumuz ilçelerimiz vardı. Örneğin Akçadağ’da çok az bir farkla seçimi kaybettik. Ancak sandıklara itirazlarımız var. Akçadağ’da seçim henüz kesinleşmedi. Sonuçları hep beraber bekleyeceğiz. Partimizin oyu ciddi bir oranda arttı. Doğanşehir’de de oylarımızda büyük bir artış var. Kuluncak, Yazıhan’da öyle. Yeşilyurt’ta ittifak olmamasına rağmen, adayımız ayrı yarışmasına rağmen oyumuzu ve meclis üye sayımızı koruduk, büyükşehir’de psikolojik sınır olan yüz bini aştık. Bize inanıp güvenen her seçmenimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP’nin sesi daha gür çıkacak

Belediye meclis üyeliği sayılarında ciddi bir artış söz konusu olduğunu söyleyen Kiraz, “Büyükşehirde grup oluşturabilecek bir potansiyeli yakaladık. Önümüzdeki dönem büyükşehirde CHP’nin sesi daha gür yankılanacak. Bütün komisyonlarda yer alıp halkımızın taleplerini sonuna kadar savunacağız. Bir önceki seçimlerle kıyasladığımızda ittifakla beraber oylarımızı koruduğumuz görülüyor. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Malatya’ya gelerek bizlere destek veren Genel Başkan Yardımcılarımıza, PM üyelerine ve Milletvekillerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Her zaman olduğu gibi bu seçimde de önemli bir yol üstlendi. Partimizin ve adaylarımızın başarısı için Malatya’da yoğun bir mesai harcadı. Kendisine de teşekkür ediyoruz. Emeği olan ve bu umudu yaratan çalışma arkadaşlarımız olmak üzere her Malatyalıya sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu umutla bu heyecanla ilk defa yüzlerin güldüğünü görüyorum ve bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Bu umutla geleceğe çok daha emin adımlarla yürüdüğümüzü ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.