• Haberler
  • Gündem
  • CHP'den Anlamlı 10 Kasım Çağrısı: 'Atatürk Anıtı'ndaki Eksik Bayrak Figürü Onarılsın'

CHP'den Anlamlı 10 Kasım Çağrısı: 'Atatürk Anıtı'ndaki Eksik Bayrak Figürü Onarılsın'

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde Malatya'da düzenlenen törenlerle anıldı. Törene katılan CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, anma mesajının yanı sıra, Atatürk Anıtı'ndaki Türk bayrağı figürünün düşmesine dikkat çekerek yetkililere acil onarım çağrısında bulundu.

CHP'den Anlamlı 10 Kasım Çağrısı: 'Atatürk Anıtı'ndaki Eksik Bayrak Figürü Onarılsın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da saygı ve minnetle anıldı. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen resmi törene katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, hem anma mesajı yayınladı hem de anıtta yaşanan eksikliğe dikkat çekti.

Başkan Barış Yıldız, açıklamasında Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, "Cumhuriyet var oldukça, Atatürk’ün fikirleri de yaşayacaktır. Dünyanın emperyalizmine karşı destan yazan, tüm mazlum milletlere ilham veren büyük komutanın izinde; bizler de Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatma kararlılığındayız" ifadelerini kullandı.

Anıttaki Eksik Bayrak Figürüne Onarım Talebi

10 Kasım törenine katıldığını kaydeden Yıldız, 1947 yılında yaptırılan Atatürk Anıtı’ndaki sembolik figüre dikkat çekti. Yıldız, anıtta yer alan Atatürk, yanındaki genç atlet ve aralarındaki Türk bayrağının; "Atatürk’ün en değerli mirası olan milli egemenliği Türk gençliğine emanet ettiğini simgelediğini" belirtti.

Ancak deprem sonrası bu anıttaki genç figürün elinde yer alan Türk bayrağının düştüğünü belirten Barış Yıldız, aradan geçen zamana rağmen herhangi bir onarım yapılmamasını eleştirdi.

Yıldız, çağrısında şunları söyledi: "Malatya’nın yeniden ayağa kalkmaya çalıştığı bu günlerde, manevi mirasımız olan bu anıtın bir an önce onarılması ve bayrağın yeniden yerine konulması gerekmektedir. Bu durum yalnızca bir heykelin eksikliği değil; Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği bağımsızlık sembolünün eksikliğidir. Bu nedenle yetkilileri göreve davet ediyor, Atatürk’ün mirasına ve tam bağımsızlık sembolümüze sahip çıkılmasını talep ediyoruz."

Başkan Yıldız, açıklamasının sonunda, ebediyete intikal edişinin 87. yılında Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, Millî Mücadele kahramanlarını ve şehitleri bir kez daha rahmet, saygı ve özlemle andığını dile getirdi.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme