Cezaevi lojmanlarından üretime

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından cezaevi personeli eşlerine yönelik açılan kurslarda kadınlar meslek öğrenirken aile bütçelerine de katkı sağlıyor. Yaklaşık 40 kursiyerin katıldığı kurslarda çocuk kıyafetleri, yelek, pijama ve çeşitli tekstil ürünleri üretiliyor eski kıyafetler ve kumaş artıkları geri dönüştürülerek değerlendiriliyor.

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde cezaevi personeli eşlerine yönelik Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslar, kadınların hem meslek sahibi olmasına hem de aile ekonomisine katkı sunmasına imkân tanıyor. Halk Eğitim Merkezi ile cezaevi lojmanlarında yürütülen eğitimlerde yaklaşık 40 kursiyer, eski kıyafetler ve kumaş artıklarını değerlendirerek çocuk giysileri, yelek, pijama ve çeşitli tekstil ürünleri üretiyor.

Kadınlar Üreterek Gelir Kazanıyor

Kurslara ilişkin açıklamalarda bulunan Akçadağ Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Berna Günay, "Kursiyerlerimizin özgüvenlerini artırmak ve ailelerine hem maddi hem manevi destek sağlamalarını istiyorum. Kursiyerlerimiz çocuk kıyafetlerinden yelek ve pijamalara, fantezi giysilere kadar üretim yapıyor. Üretimde eski kıyafetleri ve kumaş artıklarını değerlendiriyoruz" dedi.

Kursiyerlerden Vahide Demirhan ise "Ailemin bütçesine katkı sağlamak ve kendimi geliştirmek için buradayım. Kendi ürettiğim ürünleri çocuklarıma giydirmekten büyük keyif alıyorum" ifadelerini kullandı.

Bir diğer kursiyer Özlem Yılmaz da, "Burada ailemize ve çocuklarımıza destek olmak için çalışıyoruz. Kiloyla kumaş alıyoruz, eski kıyafetleri dönüştürüyoruz. Hocamız bize gösteriyor ve eşlik ediyor. Diktiğimiz ürünlerden çok memnunuz" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Teknoloji Öğretmeni Tülay Arı ise kursun kursiyerlere psikolojik, ekonomik ve kültürel açıdan katkı sağladığını belirterek, "Kursiyerlerimiz burada meslek öğreniyor, yeteneklerini geliştiriyor ve ürettikleri ürünleri sipariş doğrultusunda satışa sunabiliyorlar. Şu anda dört-beş kursiyerimiz aile ekonomisine katkı sağlayacak şekilde pijama, etek ve pantolon üretimi yapıyor" diye konuştu.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme