Cemal Gürsel sil baştan

Yeşilyurt Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısında, Cemal Gürsel ve Yavuz Selim Mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda 7. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Kabul edilen kararla birlikte Cemal Gürsel'de yıllardır çözülmeyen imar sorunu için ilk adım atıldığını belirten Mahalle Muhtarı Ali Doğan, 'Buranın değeri artacak. Parkımız, spor alanlarımız, okulumuz olacak, yollarımız açılacak. Cemal Gürsel Mahallesi yıkılıp, yeniden bir mahalle oluşacak. Modern ve yaşanabilir bir alan olacak' dedi.

Cemal Gürsel sil baştan

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Cemal Gürsel Mahallesinde yaşayan vatandaşların yıllardır beklediği 20  yıl sonra gerçeğe dönüştü. Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Toplantısında, Cemal Gürsel ve Yavuz Selim Mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda 7. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Cemal Gürsel Mahalle Muhtarı Ali Doğan, imar sorununun bölgenin kanayan yarası haline geldiğinin, kentsel dönüşümle birlikte Cemal Gürsel’in yeniden inşa edileceğini söyledi. 

20 yıldır çözülemeyen bir problemdi

Cemal Gürsel Mahallesi’nin 20 yıldır çözülmeyen imar probleminin olduğunu vurgulayan Muhtar Doğan, “Ben 2019 yılında muhtarlık görevine başladım. Bu mahallede uzun süre imar problemi vardı. Bu imar problemini çözmek için gece gündüz demeden çalıştım. Yeşilyurt ve Büyükşehir belediyeleriyle devamlı diyalog halindeyim. Geçen yıldan itibaren mahallenin imarının tamamlanması gerekiyordu ama bazı sıkıntılardan dolayı bu olmadı. İmar konumuz Yeşilyurt Belediyesi’nin meclisinden geçti. Bu hafta Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi’ne gidecek. Büyükşehir meclisinden geçtikten sonra da komisyon görüşmesi olacak ve daha sonra da bir askı süreci olacak. Ben buradan Cemal Gürsel Mahallesi sakinlerine şunu ifade ediyorum. Herhangi bir hukuki veya imarda bir haksızlık varsa doğrudan dilekçe vermeden önce muhtarınızın yanına gelin. Eğer gözden kaçırdığımız bir sorun veya sıkıntı varsa bunu hep birlikte çözelim. Ama her şey mevzuata uygun ve mahalle sakinlerinin hakları gözetilerek bu yapılıyorsa itiraz etmeye gerek yok, zaman kaybetmeden bu işimizi halledelim. Vali Bey 20 yıldır çözülmeyen imar probleminin çözülmesi için talimat verdi. Şu anda zamana karşı bir süreç var” diye konuştu. 

Modern ve yaşanabilir bir alan olacak

Doğan, mahallenin değerinin artacağını vurgulayarak, “Parkımız, spor alanlarımız, okulumuz olacak, yollarımız açılacak. Altyapı ve elektrik konusunda çalışmalar yapılacak. Kanalizasyon çalışmaları olacak. Cemal Gürsel Mahallesi yıkılıp, yeniden bir mahalle oluşacak. Modern ve yaşanabilir bir alan olacak. Herkesin bu konuda elini taşın altına koymalı. Özellikle bu konuda mahallelilere büyük iş düşüyor. Eğer bir sıkıntı varsa bunu muhtarınıza getirin. Bu problemi çözmeye hazırız. Gerek Yeşilyurt gerekse de Büyükşehir Belediyeleri bizi zorlamadan hızlı bir şekilde bu konuyu çözmesini talep ediyoruz. Mahallenin tamamına 9 kata kadar izin veriliyor” şeklinde konuştu.