Camiyi onarmak yerine kapattılar! Ya yıkın ya da onarın

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde Malatya'nın Battalgazi ilçesi Sıtmapınar'ı Mahallesinde bulunan Sülükizade Sıtmapınar'ı Camii'nin minaresi ağır hasar aldı. Depremlerden sonra ibadete kapatılan cami 10 aydır onarılmayı bekliyor. Caminin bir an önce onarılıp ibadete açılmasını bekleyen cami cemaati, 'Kış günü Cuma namazına bile gidemiyoruz, yıkacaksanız yıkın onaracaksanız onarın ' diye konuştular. 

Camiyi onarmak yerine kapattılar! Ya yıkın ya da onarın

Depremde hasar gören minare 10 aydır onarılamıyor

6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerde birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Kentte bir yandan ağır hasarlı yapıların yıkımı sürerken bir yandan da kalıcı konutların inşası sürüyor. Yaşanan depremlerde Battalgazi ilçesi Sıtmapınar mevkiinde bulunan Sülükizade Sıtmapınar’ı Camii minaresi ağır hasar aldı. 6 Şubat tarihinde minaresi ağır hasar alan camide 10 ay geçmesine rağmen onarım yapılmadı. Aylardır caminin minaresiyle ilgili hiçbir çalışmanın yapılmaması tepki çekmeye devam ediyor. Net Haber Gazetesine açıklamalarda bulunan cami cemaati, vakit namazlarını camide kılamamaktan şikâyetçi.

Camiyi onarmak yerine kapattılar! Ya yıkın ya da onarın

Cemaat soruna çözüm bulunmasını istiyor

Cuma namazına bölgede cami bulunmadığı için Battalgazi ilçesinde bulunan Kernek Camii’ne gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, ‘Camide onarım yapılacaksa bir an önce başlansın, yıkılacaksa da yıkılsın. 11 ay neredeyse geçmiş hiçbir şey yapılmadı. Minare hasarlı dediler başka bir hasar yok.  Gelip onarılsa bizlerde vakit ve Cuma namazını camide kılabileceğiz. Kış günü vakit namazını bırakın Cuma namazına bile gidemiyoruz. Yakında cami yok, 2 km yol yürüyüp Kernek Camisine gitmek zorunda kalıyoruz. Yıkacaksanız yıkın onaracaksanız onarın” diyerek soruna çözüm bulunmasını istiyor.