Caminin görselliğini bozuyorlar

Malatya Müftülüğü tarafından Bostanbaşı Mahallesinde bulunan Sofuoğlu Cami'nin hemen yanına 5 katlı kuran kursu ve lojman yapılması için çalışmalara başlandı. Ancak cami cemaati, bölgede boş alan olmasına rağmen yapının boş alana değil de caminin hemen dibine yapıldığını iddia ederek, 'Burada yapılırsa caminin görselliği bozulacak, kuran kursu yapılmasına karşı değiliz ama başka alternatifler varken neden getirilip caminin dibine yapılıyor. Yapılan yapının caminin yanında bir ucube gibi durmasına karşıyız' diye konuştular.

Caminin görselliğini bozuyorlar

Malatya Müftülüğü tarafından Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesinde bulunan Sofuoğlu Cami’nin hemen yanına yapılması için temeli atılmaya olan 5 katlı kuran kursu ve lojmanın caminin görselliğine ve yapısına zarar vereceği iddia edildi. Mahalleli, mahallede bulunan diğer caminin yanında bulunan alanın daha fazla olduğunu ancak müftülüğün ısrarla kuran kursunu alanın dar olduğu Sofuoğlu Cami’nin hemen dibine yapmaya çalıştığını ileri sürdü.

Müftülük neden ısrar ediyor?

Konuyla ilgili açıklamada bulunan cami cemaatinden Cemal Duru, “Bostanbaşı Malatya’nın en büyük mahallerinden biri, camimizin baya bir görselliği var. Fakat 3 tarafı yüksek binalarla kapalı, en açık tarafı batı tarafı maalesef oraya da hemen caminin dibine Malatya Müftülüğü tarafından lojman ve kuran kursunun olduğu 5 katlı bir bina yapılıyor. Müteahhit firma inşaata başladı, temeli sabah erken gelip attılar kimsenin haberi yok. Şaibeli bir durum görüyoruz, madem hayır işi yapıyorsun orada yüzlerce kişinin olması gerekiyordu. Boş alan varken getirip caminin dibine yapılıyor. Bu da caminin görselliğini bozuyor, tamamen öldürüyor. Biz kuran kursu yapılmasına karşı değiliz ama başka alternatifler varken neden getirilip caminin dibine yapılıyor. Etrafında boş alan var, oraya niye yapmadık diye sorduğumuzda prosedür uzun sürer dediler. Cami cemaati olarak yapılacak kuran kursunun başka alana kaydırılmasını istiyoruz. Müsait alanlar var. 700 metre ilerde başka bir camimiz var 9 dönüm boş alanı var, oraya yapılsın. Buraya yapılacaksa en uç köşe boş oraya yapılabilir neden ısrarla caminin hemen dibine yapıyorlar? Lojmanın yapıldığı yer Cuma namazında namaz kılınıyor” dedi.

Caminin yanında bir ucube gibi duracak

Bostanbaşı Mahalle Muhtarı Faik Özbay ise, “Mahallemizde bulunan Sofuoğlu Caminin yanına Malatya İl Müftülüğü tarafından kuran kursu yapılıyo Bundan 2 ay önce yetkililerle görüşüp, yukarıda Hz. Ömer Cami’nin olduğu yerde 9 dönüm alanımız var. Sofuoğlu Caminin bulunduğu alanda toplam yaklaşık 3 dönüm alan, bu alana 165 metrekare 5 katlı kuran kursu yapılmaktadır. Biz kuran kursu ve eğitimin karşısında değiliz. Ama Sofuoğlu Caminin yapılacak kuran kursu alanı daraltmaktadır. Biz mahalleli olarak buna karşıyız. Bu konuya siyasilerle paylaştık. Sadece Selahattin Başkan yanımızda durdu, kendisine teşekkür ediyoruz. Mahallemizde mevcut 3 yerimiz var. Daha geniş alanlar var. Toplam cami alanı 2 bin 900 metrekare alana kuran kursu yapmak istiyorlar, biz kendilerine 9 dönüm olan yerde 3 dönüm verdik, hatta yetersizse artıralım daha geniş bu cami ile arası 700 metre ama müftülük hiç çaba göstermediler, biz buraya yapacağız dediler. Boş yer varken buralara değil de caminin olduğu alanı neden daraltmak istiyorlar. Kuran kursuna karşı değiliz. Yapılan yapının caminin yanında bir ucube gibi durmasına karşıyız” diye konuştu.