Camiler çocuklarla şenlendi

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, çocukların Kur'an-ı Kerim ve içeriği ile tanışmaları, dini bilgileri doğru bir şekilde öğrenmeleri için bütün velilere çocuklarını Yaz Kur'an kurslarına gönderme çağrısında bulundu.

Camiler çocuklarla şenlendi

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, dün itibariyle başlayan ve 4 Temmuz'a kadar kayıtların devam ettiği Yaz Kur'an kursları ile ilgili açıklamada bulundu. Camilerin, çocuklarla şenlendiğini, bereketlendiği ve güzelleştiğini kaydeden Engin, çocukların Kur'an-ı Kerim ve içeriği ile tanışmaları, dini bilgileri doğru bir şekilde öğrenmeleri için bütün velileri çocuklarını Yaz Kur'an kurslarına gönderme çağrısında bulundu. Engin, "Her sene milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği 'Yaz Kur'an Kursları', 90 bini aşkın cami ile binlerce Kur'an kursunda eğitime başladı. Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Yaz Kur'an Kurslarında bu yıl da yaz tatili süresince binlerce çocuk Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi alacaktır." dedi.

Camiler çocuklarla süslendi

Salgın nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında Yaz Kur'an Kurslarının yapılamadığını ancak son 2 yıl camilerin çocuklarla süslendiğini, bereketlendiğini ve güzelleştiğini kaydeden Engin, şöyle devam etti: "Çocuklarımız bu kurslara gönüllü olarak geliyor. Üstelikte eğitim döneminin sonunda zorlu bir dönemin ardından yaz tatillerinden fedakârlık yaparak geliyorlar. Dolayısıyla Yaz Kur'an kurslarında eğitim veren hocalarımız da onları motive ederek, sıkmadan, sevindirerek; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın seviyesine inerek, bazen çeşitli oyunlarla, bazen ödüllendirme yapmaları büyük önem taşımaktadır çünkü çocuklarımızın dine, din görevlilerine, camilere, Kur'an ve din eğitimine bakışlarını etkileyen ilk mekanlar Yaz Kur'an Kurslarıdır. Dolayısıyla kursları veren hocalarımız üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmektedirler."

Aile büyüklerine sorumluluk düşmektedir

Yaz dönemi olması hasebiyle birçok kamu personelinin izinde, tatilde ya da bağ ve bahçesinde iken din gönüllüsü hocaların çocukların daha iyi yetişmesi için gayret edip fedakarlıkta bulunduklarına vurgu yapan Engin, "Yaz Kur'an kursları din görevlileri ve başkanlığımızca en çok önem verdiğimiz hususlardandır çünkü yaz Kur'an kursları birçok insanımız tarafından hayatlarında din eğitimi alabildikleri tek yerdir, hayatının ilerleyen dönemlerinde dini bilgileri öğrenmeye, yaşam şartları, iş, eğitim ve benzeri nedenlerle fırsat bulamamaktadırlar. Dolayısıyla aile büyüklerine burada sorumluluk düşmektedir. Çocuklarını yaz Kuran kurslarına göndermek, yönlendirmek ve sevdirmek. Geleceğimizi şekillendirecek olan bugünün çocukları, geleceğin büyükleri, yöneticileri, iş adamları olacak yavrularımızın, diğer ilimlerin yanı sıra dini ilim ve kültürle de büyümesini sağlayacaktır." ifadelerine yer verdi.

Camiler çocuklarla daha güzel

Engin, son olarak şunları kaydetti: "Her yıl bu kurslarda çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğreten İmam-Hatip ve Kur'an Kursu Öğreticilerimize üstün gayretlerinden ve fedakarlıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl da çocuklarımızın Yüce kitabımızı ve dinimizi öğrenmeleri için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine inanıyoruz. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim ve onun içeriği ile tanıştırmak, dini bilgileri doğru bir şekilde öğrenmelerini sağlamak için bütün velilerimizi çocuklarını Yaz Kur'an kurslarına göndermeye çağırıyoruz. Haydi çocuklar Camiye, Cami çocuklarla daha güzel."