Bütçede Malatya yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yaklaşan yerel seçimler için aday belirleme sürecini başlattı. Bu kapsamda Malatya İl Başkanlığına ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Ednan Aslan, bazı açıklamalarda bulundu. Aralık ayı itibariyle bütçe görüşmelerinde geçildiğini belirten Aslan, 'Mecliste bir bütçe var. O bütçe görüşmeleri başlayacak. Komisyon safhası bitti. Ama o bütçede görüyoruz ki Malatyalılar yok' dedi.

Bütçede Malatya yok

2024 Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçim öncesi hazırlıklarına hız veren Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nde aday belirleme süreci hızlandırıldı. Büyükşehir ve ilçelerin adaylarını belirlemek ve istişarelerde bulunmak için Malatya'ya gelen ve il başkanlığını ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Ednan Aslan, Malatyalılara çağrıda bulundu. Deprem zamanında Malatya'ya geldiğini belirten Aslan, "O acıları dindirmek adına belediyelerimizle beraber tüm milletvekili arkadaşlarımızla beraber yoğun bir çabayla hem milletvekili büyüğümüz Sayın Veli Ağbaba'nın koordinasyonunda hem il başkanlığımızın koordinasyonunda elimizden geldiğince acıları dindirmek için hep beraber olmuştuk. Ama bugün geldiğimiz noktada tablonun çok değişmediğini görüyorum. Hala yıkılmayı bekleyen binalar hala yıkık halde bir Malatya görüyoruz. Bir yıl içinde tüm vatandaşlarımızı evlerine taşıyacağız diyerek Malatyalılardan oy almış iktidarın maalesef hala Malatyalıların konteynerleri de bu kış gününde yaşamaya mahkum ettiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Malatyalılar iktidara ders vermeli

Kışa girildiğine değinen Aslan, "Esnafımızın büyük mağduriyetleri var. Çiftçimizin büyük mağduriyetleri var. Bir an önce iktidar sahiplerinin artık yüzünü halka dönmesini, Malatyalılara dönmesini bekliyoruz. Değerli başkanımızın da ifade ettiği gibi önümüzde bir yerel seçim var. Ve bu şartlar altında bir yerel seçime gidiyoruz. Ben özellikle Malatyalı hemşerilerimizin genel seçimde cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde söz verip de sözünü yerine getirmeyen bu iktidara yerel seçimde bir ders vermesini bekliyorum. Çünkü bu iktidarın söz verip de gerçekleştirmediği hele hele deprem bölgesinde yaraların sarmadığını hep birlikte görüyoruz" açıklamalarını yaptı.

Bütçede Malatyalılar yok

Aralık ayı itibariyle bütçe görüşmelerinde geçildiğini belirten Aslan, "Mecliste bir bütçe var. O bütçe görüşmeleri de önümüzdeki gün başlayacak. Komisyon safhası bitti. Ama o bütçede görüyoruz ki Malatyalılar yok. Malatya'nın depremzedesi yok. Esnafı yok. Çiftçisi yok. Ama faize ayrılmış büyük bir pay var. Nas dediler. Ama şu an gördüğümüz, geldiğimiz noktada faizleri çok fahiş miktarda arttırdılar. Olan Türkiye'nin yoksullarına oldu. Çünkü parası olan kur korumalı mevduata para yatıran zenginleşti. Ama depremzedemiz hala konut bekliyor. Kamu Özel İşbirliği'nde garanti anlaşmalarıyla devlet ihale alanlar zenginleşti. Ama Malatyalı depremzede fakirleşti. Seçimden önce on yediler, on sekiz lira, on dokuz lira olan dolar kuru maalesef bir anda neredeyse otuz liraları buldu. Dolara olan zenginleşirken Adıyaman'ın Malatya'nın tütün üreticisi fakirleşti. Yani bu iktidar hep halktan alıp bir avuç zengine verdi. Vermeye devam ediyor. O yüzden Malatyalı hemşerilerimizden beklentimiz var. Bu yerel seçimlerde Malatya'nın farkını göstererek bu iktidara bir ders vermelerini bekliyoruz"  dedi.

Malatya'nın sokaklarını dolaşsınlar

Depremin üzerinden 10 ay geçtiğini belirten Aslan, "Bir yıl içinde kalıcı konutları vaat eden iktidar gelsin Malatya'nın sokaklarını dolaşsın. Konteynır kentleri dolaşsın. İnsanların ihtiyaçlarını görsün. Ve bir an evvel bu kalıcı konutlara yatsın O yüzden biz değerli parti meclis üyemizle birlikte sayın genel başkanımız Özgür Özel'in ve Genel Merkez Yönetim Kurulu görevlendirmesiyle bugün Malatya'dayız. Otuz bir Mart'taki belediye başkan adaylarımızı, belediye meclis üyelerimizi belirlemek için buradayız. Biz merkezden bir şey istemiyoruz. İlçe başkanlarımız burada. Adaylarımız burada. Hem onlarla görüşeceğiz. Konuşacağız. En doğru adayı Malatya'nın derdini bilen, yerel yönetimlerde fark yaratacak ve önümüzdeki süreçte de yapılacak olan belediyecilikle de Malatyalılara iyi ki Cumhuriyet Halk Partili aday oy vermişiz diyecek adayları ortak akılla tespit ediyoruz" ifadelerini kullandı.