Bugünü iple çekiyorduk

Kovid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetleri durdurulan berber, kuaför ve güzellik merkezleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Mayıs'ta faaliyete başlama müjdesinin ardından yeniden çalışmaya başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Bugünü iple çekiyorduk

Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da randevularını daha önce oluşturan müşterilerini kabul eden berber ve kuaförler, tek kullanımlık havlu ve kesim önlüğü gibi önlemlerle faaliyete başladı.
Malatya'da berber Volkan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekrar işe başlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
Tüm meslektaşlarına hayırlı ve bol kazançlar dileyen Kılıç, "Yaklaşık bir buçuk aydır evlerimize kapanmıştık, bugünü iple çekiyorduk. Bütün önlemlerimizi aldık. Hiçbir tereddüt olmadan çalışmaya başladık. Müşterileri girişte zaten dezenfektanla karşılıyoruz. Randevusuz kimseyi almıyoruz. Bekleme alanındaki koltukların sayısını düşürdük. Aralarında bir buçuk metre mesafe bıraktık. 4 tane çalışma koltuğumuzu 2'ye düşürdük. Müşterilerimiz gönül rahatlığıyla tıraşlarını olup gidebilirler." ifadelerini kullandı.
Randevu alarak tıraş olmaya gelen Tansel Sertkaya da yaklaşık bir buçuk aydır tıraş olmadığını belirterek, "Cuma günü randevumu aldım. Normalleşmeye döndüğümüz için gayet mutluyum. İnşallah ülkemiz bu problemden en kısa sürede kurtulur. Allah bize tekrar hayırlı günleri nasip eder inşallah. Kuralları dünyada en iyi uygulayan ülke olarak kendimizi görüyorum. İnşallah bu sınavı da en iyi şekilde atlatacağız." diye konuştu.