Bu salata hem pratik hem lezzetli!

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan salata çeşitlerine yenileri eklenmeye devam ediyor. Özellikle turptan yapılan salatalar  sofraları adeta süslüyor. Salata, meze, çorba ve yemeklerde kullanılabilen turp, aynı zamanda zengin vitamin ve mineral içeriğiyle de önemli bir besin kaynağıdır. 10 dakikada hazırlayabileceğiniz turp mezesi, ana yemeklerin yanında servis edebileceğiniz lezzetli bir alternatiftir. Peki nasıl hazırlanır? İşte detaylar...

Bu salata hem pratik hem lezzetli!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nefis Yemekler ’de yer alan 10 Dakikada Turp Mezesi Tarifi İçin Malzemeler:

  • •    2 tane orta boy turp
  • •    1 tutam maydanoz
  • •    Yarım limon suyu
  • •    2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • •    2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • •    1 çay kaşığı pul biber
  • •    1 çay kaşığı sumak
  • •    1 çay kaşığı tuz

10 Dakikada Turp Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1.    Turpları çok derin olmayacak şekilde soyalım.
  • 2.    Fındık turpu olursa soymaya gerek yok ortadan bölüp doğrayalım.
  • 3.    Maydonozu da doğrayalım kaseye alalım.
  • 4.    Limon suyu, nar ekşisi ,zeytinyağı ve baharatları ekleyelim karıştıralım. Damak zevkine göre baharatları azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  • 5.    Servis tabağına alalım.
  • 6.    Üzerine limon dilimleriyle süsleyelim. Afiyet olsun. Çok beklerse sulanma yapar yemeğe yakın yapmanızı tavsiye ederim.