Beydağı'nın çehresi değişiyor

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugüne kadar birinci ve ikinci etapta 4 bin 195 konutun yapıldığını, 915 konutun ise 2022 yılı sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Beydağı'nın çehresi değişiyor

Milletvekili Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Malatya'da Beydağı Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı devam eden 915 konut ile 34 dükkânın şantiye sahasında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Yapımı bitmek üzere olan bazı daireleri de gezerek vatandaşlarla sohbet eden Çalık, Malatya tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü Beydağı Mahallesinde yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini söyledi. Çalık, Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesinde bugüne kadar birinci ve ikinci etapta yapılan 4 bin 195 konut ile birlikte 2 eğitim tesisi, 2 sosyal tesis, 1 sağlık tesisi ile 2 de caminin halkın hizmetine sunulduğu belirterek, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından depreme dayanıklı tünel kalıp sistemi ile üçüncü ve dördüncü etap birinci bölgenin 200 dekarlık proje alanında yatay mimari esas alınarak 915 konut ile 34 dükkân inşa ediliyor ve 2022 yılı sonunda hak sahiplerine teslim edilmiş olacak” dedi.

Malatya’ya deprem sonrasında 2,5 milyar liralık yatırım

Çalık, Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya’da 6 bin 287 konut, 1555 köy evi ve 705 ahır inşa ediliyor olduğunu belirterek, yapımı tamamlananların aşamalı olarak hak sahiplerine teslim edildiğini kaydetti. Çalık, “Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallemizin Gelinciktepe bölgesinde yapımı tamamlanan ilk etapta 678 konut, ikinci etapta 553 konut, üçüncü etaptaki 296 konutun, Pütürge ilçesinde 208 konut ile Tepehan Mahallesi’ndeki 96 konutun, Kale ilçesinde 309 konutun, Eski Malatya’da 472 konutun hak sahiplerine teslimatları sürmektedir. Yapımı tamamlanan Kale Kumluyazı Mahallesinde 130 konutun, Doğanyol Gökçe Mahallesinde 104 konutun, Doğanyol ilçe merkezinde 317 konutun da önümüzdeki günlerde kura çekimi gerçekleştirilecek. Yeşilyurt Yakınca Mahallesinde 499 konut ile Kaynarca Mahallesinde 126 konut teslim aşamasına geldi, Üçbağlar Mahallesinde 57 konutun yapımı devam ediyor” dedi. Kırsalda ve ilçelerde inşaatların hızlı bir şekilde devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çalık, “Bir taraftan da kırsal mahallelerimizde yapılması planlanan bin 555 köy konutlarından inşaatı bitenler teslim edilmektedir. Tabii bu konutların yanında hemen ahır da var. Diğer taraftan altyapıya ilişkin belediyelere verilen hibe desteği de var. Malatya'mızda yapımı süren deprem konutları yaklaşık 2,5 milyar lirayı buluyor.” değerlendirmesinde bulundu.