Bentli uyardı

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Sağlık Bakanının açıkladığı rakamlarda görüldüğü gibi son 3-4 günde Türkiye genelinde bir vaka artışının yaşandığını belirterek, 'Son günlerde çarşı merkezinde gördüğümüz kalabalıklardan korkuyoruz. Hala günlük vaka sayılarımız istediğimiz seviyelere kadar düşmedi. Günlük 1-2 de olsa vefatlarımız oluyor. Yoğun bakımlarımızda hala hasta var. Bu yüzden bu kurallara riayet etmeye devam edelim' dedi.

Bentli uyardı

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, gazetecilere vaka sayıları ve kentteki aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bentli, Hala günlük vaka sayılarımız istenilen seviyelere kadar düşmediğini anlatarak,  vatandaşlara tedbirlere uyum çağrısı yaptı.

Vaka seviyelere istediğimiz kadar düşmedi

Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da aşılama çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Bentli, "Dün itibariyle 75 yaş üstünü de hastane ve sağlık kuruluşlarında aşılamaya başladık. Yalnız Sayın Bakanımızın açıkladığı rakamlarda hepinizin de gördüğü gibi son 3-4 günde Türkiye genelinde bir vaka artışı var. Çok ciddi bir artış olmasa bile bizi korkutan bir artış. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın, hele de bu son 3-4 gündür çarşı merkezinde gördüğümüz kalabalıklardan korktuğumuz için de bu açıklama yapma gereğini duyuyoruz. Çok dikkat edilmesini istiyoruz. Çünkü henüz bu salgını bitirmiş değiliz. Hala günlük vaka sayılarımız istediğimiz seviyelere kadar düşmedi. Günlük 1-2 de olsa vefatlarımız oluyor. Yoğun bakımlarımızda hala hasta var. Yüzde 35-40 doluluk oranlarına düşmüş olsak bile hala yatan hastalarımız bulunuyor. Bu yüzden bu kurallara riayet etmeye devam edelim. Maskelerin takıldığını görüyoruz ama mesafe kurallarını da çiğnemeyelim. Ev için de yaşlılarımıza dikkat edelim ve evde yaşlılarımız varsa mutlaka onların aşılarını yaptırmak için randevu alalım. Bilindiği gibi 85 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın aşılarını randevuyla evlerinde yapıyoruz. 75-85 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın varsa yakınlarının randevu almalarını öneriyoruz. Çünkü hala bu salgınla alakalı hiçbir etkili tedavimiz yok. Bizi tek umutlandıran, mutlu eden ve ülkemizde yeteri doz aşı bu yaş gruplarına gelmiş durumda. Vatandaşlarımızdan ricamız sağlık kuruluşlarından randevu alarak lütfen yakınlarınızı aşılatmayı ihmal etmeyin. Aşılatma oranlarımız yüzde 65-70 oranında olmadıkça biz bu enfeksiyonla savaşmaya devam edeceğiz, bu enfeksiyon hayatımızdan çıkmayacak, bu salgından kurtulamayacağız" diye konuştu.