Beklentileri karşılamadı

Sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarında değişiklikler içeren yönetmeliği değerlendiren Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, Yönetmelikte, sağlık çalışanlarının taban ödeme miktarları beklentilerin altında kaldığını belirterek, adaletli, hakkaniyetli düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Beklentileri karşılamadı

Sağlık Bakanlığı’nın ek ödeme yönetmeliğine sıcak bakmayan sağlıkçılar yönetmeliğin tekrar düzenlenmesini istedi. Sağlık Bakanlığı’nın Ek Ödeme (Döner Sermaye) yönetmenliğinde yapmış olduğu yeni düzenleme hakkında Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, gazetemize açıklamada bulundu. Bingöl, ek ödemenin tüm sağlık çalışanlarını kapsamadığını ifade etti. 

Hakkaniyetten uzak

Sendika olarak adaletli ve hakkaniyetli bir düzenleme için yıllarca mücadele ettiklerini vurgulayan Bingöl, “Ancak çıkan değerlendirme görüşlerimize rağmen istediğimiz gibi bir düzenleme yapılmadı. Beklentimizin altında kaldı. Taban ödemeler meslek mensuplarına göre 10 Bin TL’den 250 TL’ye kadar çok geniş bir aralık oluştu. Makas daralması gerekirken arttı. Bir çalışanı 250 TL veriyorsunuz, diğer çalışana 10 bin TL’nin üstünde veriyorsunuz aynı kurumda çalışan kişiler bu adaletsizliğe sebep oluyor. Biz bu adaletsizliğin giderilmesini istiyorduk, ama maalesef sahaya sunulan ek ödeme ile bakanlık sınıfta kaldı. Fark 3-5 kat olsun ama bu kadar uçurum fark olamaz. Biz hakkaniyetsiz bir dağılım olduğunu düşünüyoruz. Bu hususta cumhurbaşkanımızın bir değerlendirme yapıp, bu adaletsizlik ve hakkaniyetsizliği ortadan kaldıracağına inanıyoruz. Bir an önce yetkililerin düzenlemeyi yapanların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini inanıyoruz. Günlerce dile getirilmesine rağmen beklentiler karşılanmadı, Sağlık Bakanlığının sınıfta kaldığını düşünüyorum” dedi.