- Haberler
- Gündem
- Bayram'da Memleketlerine Dönecek Olanlar Dikkat! Radar Cezaları Peşinizden Gelebilir…
Bayram'da Memleketlerine Dönecek Olanlar Dikkat! Radar Cezaları Peşinizden Gelebilir…
Bayramda yola çıkacak sürücüler için trafikte kritik süreç başladı. Trafik Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemeyle kademeli ceza sistemi uygulanmaya başlanırken, şehir içinde 56 kilometreden itibaren ceza kesilecek yüksek hız ihlallerinde ise ehliyete el konulacak.
Bir Yıl İçinde 5 Kez Aşılırsa Ehliyet Süresiz Geri Alınacak
Yeni düzenlemede özellikle şehir içinde 46 km ve üzeri aşımda yaptırımlar ağırlaşıyor. 50 km hız sınırının 96 kilometre ile ihlal edilmesi halinde 20 bin TL ceza uygulanacak ve ehliyete 30 gün el konulacak.
Hız sınırının 56 km aşılması durumunda 60 gün, 66 km aşılması halinde ise 90 gün süreyle sürücü belgesine el konulacak. Bu ihlallerin bir yıl içinde 5 kez tekrarlanması halinde ehliyet süresiz olarak geri alınacak ve psikolog raporuyla iade edilecek.
Yüzde 10 Hesabı Yanıltıcı Olabilir
Şehirler arası yollarda hız sınırı 90, 110, 130 ve 140 km olarak uygulanıyor. Ancak yüzde 10 hesabı yapılarak tolerans belirlenmesi yanıltıcı olabiliyor.
Bakmadan Geçme