Bayraktar'dan önemli açıklama: Malatya'nın ayrıcalığı olacak!
Enerji altyapısına dair talep ve sorunları görüşmek üzere Malatya'yı ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 'Malatya'nın tabii bir ayrıcalığı olacak. Burası depremler hakikaten çok önemli bir şekilde etkilenmiş illerimizden bir tanesi.' dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sırasıyla Malatya Valiliği, AK Parti İl Başkanlı ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.
En temel hizmet enerji altyapısı
Büyükşehir Belediyesinde önemli açıklamalarda bulunan Bayraktar, deprem sonrası daha az hasar görmüş, görmemiş yerlerin ihtiyaçlarının ikinci planda kaldığını söyledi. Konut yapılan bölgelere enerji altyapısının zamanlı bir şekilde yapıldığını belirten Bayraktar, “Enerji de bu altyapının çok önemli unsurlarından bir tane kendisi. Yani çok güzel binalar yapabilirsiniz ama neticede o binada yaşayacak insanlara en temel hizmeti sunmakla alakalı da altyapının gitmesi gerekiyor. Elbette ki elektriğin ve bu anlamda doğal gazın vatandaşlarımıza bu tesislere eleştirilmesi noktasında da biz de üzerimize düşeni yapmaya gayret ettik. Biz depremin hemen arkasından 4. gününde birçok ilimizde doğalgaz arzını elektrik arzını vermeye başladık. Şehirler artık taşınıyor. Yüzlerce binlerce konut yapılıyor. Buralarda yepyeni bir altyapı oluşturuldu. Bizim de açık söyleyeyim bu geçtiğimiz yıl 2 buçuk yıl içerisinde bütün önceliğimiz özellikle bu yapılan yeni konutlara doğal gazı ve elektriği götürmek oldu. Çünkü vatandaşlarımıza kuralar sonrası bu yerleşim yerleri daireleri teslim edilirken herhangi bir eksiklik de teslim edilmemesi önemliydi. Hamdolsun bütün kurumlarımız büyük bir uyum içerisinde, koordinasyon içerisinde bunu zamanlı bir şekilde yapabildik. Elbette ki bundan kaynaklanan geçmişte belki hasar daha az görmüş, görmemiş yerlerin ihtiyaçları biraz ikinci planda kalmış olabilir.” ifadelerini kullandı.