• Haberler
  • Gündem
  • Battalgazi'de kritik görüşme: 'Yerel yönetimlerin omuzundaki yük büyük'

Battalgazi'de kritik görüşme: 'Yerel yönetimlerin omuzundaki yük büyük'

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Malatya'nın yeniden ayağa kalkması için önemli adımlar atıldığını belirterek, yerel yönetimlerin bu süreçte büyük bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.

Malatya’yı ziyaret eden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ile bir araya geldi. Destici, Malatya’daki inşa süreci ve şehirde yürütülen çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

“Malatya Bizim İçin Özel Bir Şehir”

6 Şubat  2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya’nın yeniden inşa sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Destici, el birliği ile Malatya’yı geçmişinden daha güçlü, daha modern ve daha yaşanabilir bir şehir haline getireceklerini vurguladı. Yerel yönetimlerin de yeniden ayağa kalkma sürecinde büyük sorumluluk üstlendiğini ifade eden Destici, şu şekilde konuştu:

“Öncelikle Ramazan-ı Şerif’in son günlerini idrak ettiğimiz bu mübarek günlerde kıymetli başkanımızın, belediye meclis üyelerimizin, belediyemizin tüm çalışanlarının ve Battalgazili hemşehrilerimizin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum. Cenab-ı Hak hepimizi sağlık, huzur ve bereket içerisinde daha nice Ramazanlara ulaştırsın. Ramazan ayı vesilesiyle hem ülkemizde hem de gönül coğrafyamızda ziyaretlerimizi sürdürüyoruz.

Malatya bizim için her zaman kıymetli şehirlerimizden biri olmuştur. Ben de bu şehrin havasını solumuş, suyunu içmiş, ekmeğini yemiş bir kardeşinizim. Dolayısıyla Malatya’ya karşı ayrı bir muhabbetimiz var. Fırsat buldukça Malatya’ya gelmeye, hemşehrilerimizle bir araya gelmeye gayret ediyorum. Elbette Malatya bir yandan gelişmeye ve kalkınmaya devam ederken diğer yandan 2023 yılında yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen büyük depremlerden ciddi şekilde etkilendi. Birçok vatandaşımızı kaybettik, çok sayıda yapımız hasar gördü. Bu vesileyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ancak millet olarak güçlü bir iradeye sahibiz. Devletimizin tüm kurumları, yerel yönetimlerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte bu süreci geride bırakacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız başta olmak üzere yürütülen çalışmalarla Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için önemli adımlar atılıyor. Yerel yönetimlerimizin de bu süreçte büyük bir sorumluluk üstlendiğini görüyoruz. İnşallah el birliğiyle Malatya’yı geçmişinden daha güçlü, daha modern ve daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz. Bu vesileyle kıymetli başkanımıza ve belediye ekibine çalışmalarında başarılar diliyor, nazik ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum.”

 

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme