Başkan Yıldız, yönetmeliğe tepki gösterdi: 'Bu yönetmelik acilen değişmeli'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Cumhuriyet'in 102. yılı kapsamında gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde, siyasi partilerin resmi törene dahil edilmemesine tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Örgütü ile Eğitim-İş Malatya Şubesi, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Törene CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Eğitim-İş Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara, parti yöneticileri ve sendika üyeleri katıldı.
Atatürk Anıtı’na sunulan çelengin ardından konuşan CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, siyasi partilerin resmi törenlerle eş zamanlı olarak çelenk koymalarına engel olan uygulamaya tepki gösterdi.
Yıldız, “Geçmiş yıllarda valilik çelengiyle birlikte biz siyasi partiler de resmi tören kapsamında çelenk sunabiliyorduk. Ancak son dönemde bu uygulama değiştirilerek, bizler alternatif bir tören yapmak zorunda bırakıldık. Bu yönetmeliğin bir an önce değişmesini önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Bayramı’nın birlik ve beraberliğin en güçlü şekilde hissedilmesi gereken bir gün olduğunu vurgulayan Yıldız, “Bugün sabah saatlerinde Valilikten aranarak çelenk sunabileceğimiz söylendi. Buna rağmen buradayız ve Cumhuriyet’in 102. yılı gururunu halkımızla birlikte yaşıyoruz. Diğer resmi bayramlarda olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı’nda da birliğimize gölge düşüren bu uygulamanın kaldırılmasını İçişleri Bakanlığı’ndan talep ediyoruz” diye konuştu.
Fener Alayına Davet
Yıldız ayrıca tüm Malatyalılara seslenerek, “Bu akşam saat 20.00’de Kernek Meydanı’ndan Atatürk Anıtı’na büyük bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Şanlı Türk bayrağımızı hep birlikte taşıyacağız. Tüm hemşehrilerimizi fener alayımıza davet ediyoruz” çağrısında bulundu.
Bakmadan Geçme