Başkan Geçit sözünü tuttu: Malatya'da binlerce kişi bekliyordu, hizmete açıldı
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'in seçim vaatleri arasında yer alan 'Çilesiz Kütüphanesi' hizmete açıldı. 250 kişi kapasiteli, 8 bin kitaplık modern kütüphane bireysel ders çalışma, soru çözüm sınıfları ve dinlenme alanlarıyla özellikle gençlerin eğitim hayatına önemli katkı sunacak.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'in seçim döneminde verdiği sözlerden biri daha gerçeğe dönüştü. Başkan Geçit'in, "Yeşilyurt'un dört bir tarafına yeni nesil kütüphaneler kazandıracağız" vaadi doğrultusunda, Çilesiz Semt Pazarı'nın üst katına kurulan modern ve konforlu ‘Çilesiz Kütüphanesi’, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.
8 BİN KİTAP BULUNUYOR
Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün koordinasyonunda hayata geçirilen çalışmaların ardından; 250 kişi kapasitesine sahip, 8 bine yakın kitabın olduğu ‘Çilesiz Kütüphanesi’ tamamlanarak hizmete sunuldu. Sabah 08:00 ile 23:00 arasında hizmet verecek olan kütüphanede, bireysel ders çalışma alanları, dinlenme salonu, satranç alanı ve soru çözüm sınıfları yer alıyor.
ÖĞRENCİLER DAHA ÇOK ARAŞTIRACAK
Kütüphanenin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kazandırılan kütüphane sayesinde, gençlerin daha fazla okuyacağını, araştıracağını, kendilerini geliştirmeleri için önemli bir imkân sunacağını söyledi. Başkan Geçit, kültürel, sanatsal ve sportif yatırımların Malatya’nın yeniden ayağa kalkma sürecine önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Malatya’nın sadece konut ve iş yeri yapılarak ayağa kaldırılmadığını belirten Geçit, “Şehrimizi eğitim, kültür, sanat ve sportif alanlarda topyekün ayağa kaldırıyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin daha fazla okuyan, düşünen, araştıran ve üreten bireyler olarak yetişmeleri için eğitim ve kültür yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Seçim döneminde, ilçemizin kültürel ve sosyal yönden kalkınmasına ışık tutacak yeni nesil bilgi evleri ve kütüphaneler kazandıracağımızın sözünü vermiştik. Bugün hizmete sunduğumuz Çilesiz Kütüphanesi, bu sözümüzün ve kültürel yatırımlarımıza verdiğimiz önemin somut bir göstergesidir. Gençlerimizin, öğrencilerimizin ve kitap dostlarının keyifle vakit geçireceği bu modern mekan, bilgiye erişimi kolaylaştıracak, okumayı ve araştırmayı teşvik edecek bir buluşma noktası olacak. 250 kişi kapasitesine sahip, raflarında 8 bin kitabın bulunduğu kütüphanemiz gençlerimizin hayallerine ulaşmalarında etkin bir rol oynayacaktır” diye konuştu.
BÖLGENİN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ
AK Parti İl Başkanı Ali Bakan ise, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkür etti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise, Malatya’nın tüm değerleriyle birlikte ayağa kalktığına dikkat çekti. Açılan kütüphanenin bölgenin en büyük kütüphanesi olduğunu belirten Başkan Er, “Bölgenin en büyük kütüphanesiyle birlikte yeni nesil spor sahaları, gençlik merkezleri ve sanatsal alanları şehrimize kazandıracağız” diye konuştu. Vali Yardımcısı Talat Tabur ise, Çilesiz Kütüphanesi’nin hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, ilçeye kazandırılan kültürel yatırımlardan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e tablo hediye etti.
Bakmadan Geçme