Bakanlıktan spor kulüplerine destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinde etkilenen illerde bulunan amatör spor kulüplerine Ayni ve Nakdi yardım kampanyası kapsamında Malatya'da 165 amatör spor kulübüne yardımda bulundu. 

Bakanlıktan spor kulüplerine destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, depremin yaralarını sarmak için çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık bu kapsamda Malatya’da bulunan 165 amatör spor kulübüne ayni ve nakdi yardımda bulundu. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü başkanlığında Merkez Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene Malatya ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Gençlik Spor Şube Müdürleri kulüp başkanları ve sporcular katıldı.

Takdim töreninde konuşan Malatya Gençlik Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, “Bildiğimiz üzere 6 Şubat tarihinde yaşanmış olan ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde on bir il içerisinde en ağır imtihanları veren illerin başında Malatya’mızda geliyor. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu afette dört çalışanımızı kaybettik. Bunun yanı sıra sporcu ve birçok çalışanımızı da kaybettik. Bu süreçte Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz olarak personellerimiz depremin ilk gününden itibaren buradan ayrılmadık. Şehrimizi terk etmedik. İl müdürlüğümüze bağlı salonlarımızda ve yurtlarımızda on binlerce vatandaşımızı ağırladık ve ağırlamaya devam ediyoruz. İlk günden beri yaptığımız işin hayatı nasıl normalleştirebilir diye çalışmalar yaptık. Ve bununda sporla  ve sağlıkla olabileceğini hep söyledik. Onun içinde şuanda salonlarımızı tekrardan spor yapmaya elverişli hale getirmeye çalışıyoruz. Bu işin üstesinden Amatör spor kulüplerimizle ve sporun tüm paydaşları ile bu işin üstesinden geleceğiz. İşte bu dayanışmanın en büyük örneği olarak bugün burada Bakanlığımızın kulüplere yapmış olduğu Ayni ve Nakdi Yardım töreninde bir aradayız. Bugün ilimizde 165 kulübümüze ayni yardımda bulunacağız. Karınca kararınca sporcularımıza katkı sunmaya çalışacağız. İnanıyorum ki bu işin üstesinden hep beraber gelerek, gençlerimizi, çocuklarımızı tekrar salonlarda göreceğiz inşallah”  açıklamasını yaptı.