Bakan Tunç duyurdu|Bu ehliyetler iptal edilecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanlığı, düğün, nişan ve asker uğurlamalarında sıkça yaşanan silah ve trafik tehlikesine karşı yeni düzenlemeleri duyurdu. Trabzon'daki acı olay sonrası gözler Meclis'e sunulacak 11. Yargı Paketi ve Trafik Eylem Planı'na çevrildi.

Bakan Tunç duyurdu|Bu ehliyetler iptal edilecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, kamuoyunda büyük tepki çeken düğün ve konvoy magandalığına karşı yeni yasal düzenlemelerin yolda olduğunu duyurdu. İçişleri Bakanlığı ile koordineli yürütülen çalışmalarda, özellikle trafikte yol kesme, havaya ateş açma gibi tehlikeli davranışlara yönelik ağır cezai yaptırımlar getirilmesi planlanıyor.

Trabzon’da Acı Olay: Düğün Konvoyunda Can Kaybı

Düzenleme, Trabzon’un Çaykara ilçesinde bir düğün konvoyunda rastgele açılan ateş sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesiyle yeniden gündeme geldi. Bu olay, “düğün magandaları” konusunun bir kez daha Meclis gündemine taşınmasına neden oldu.

Tunç: “Caydırıcı Yaptırımlar Şart”

Adalet Bakanı Tunç, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Havaya ateş açma ve benzeri toplum güvenliğini tehdit eden fiiller için yeni yasal düzenlemeler hazırlandı. 

  • Yol kesme gibi eylemler artık “müstakil suç” sayılacak.
  • Bu tür fiiller için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.
  • Birden fazla suç işlenirse, her bir suç için ayrı ayrı ceza verilecek.
  • Bu düzenlemelerin 11. Yargı Paketi kapsamında yeniden Meclis’te değerlendirilecek.”

İçişleri Bakanlığı: Ehliyetler Aşamalı Olarak İptal Edilecek

İçişleri Bakanlığı’nın 43 maddelik Trafik Eylem Planı da ekim ayında Meclis’e sunulacak. Bu plana göre: Düğün, konvoy veya asker uğurlamalarında trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülerin ehliyetleri aşamalı olarak iptal edilecek. İhlalin derecesine göre 2 yıla kadar ehliyet iptali uygulanabilecek.

Kaynak: Bahar Özdemir