Bakan Duyurdu.. Kurban Bayramı'nda ek seferler düzenlenecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram tatilinde artan yolcu yoğunluğunu karşılamak amacıyla 30 Mayıs–10 Haziran tarihleri arasında 365 ek hava seferi planlandığını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yolcu talebinde yaşanan artışı karşılamak üzere hava yolu taşımacılığında ek seferlerin devreye alındığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Mayıs - 10 Haziran 2025 tarihlerini kapsayan dönemde 345'i iç hat ve 20’si dış hat olmak üzere toplam 365 ek sefer planlandığını belirtti.
Kurban Bayramı süresince vatandaşların hava yoluyla seyahatlerini sorunsuz şekilde gerçekleştirmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Uraloğlu, “Havalimanlarımızda bu süreci sorunsuz şekilde yürütmek üzere gerekli önlemleri aldık” dedi.
24 Saat Kesintisiz Hizmet
Bakan Uraloğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) bayram süresince tüm havalimanlarında 24 saat esasına göre hizmet vereceğini ifade etti. “Bayram tatillerinde yoğunlaşan hava trafiğinde, başta İstanbul Havalimanı olmak üzere tüm havalimanlarımızda herhangi bir sorun yaşanmaması için tüm birimlerimiz koordinasyon içinde çalışacak” diyen Uraloğlu, vatandaşların rahat, güvenli ve zamanında ulaşımı için tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde olunduğunu kaydetti.