Bakan Açıkladı! Sokak Çetelerine karşı 48 operasyon düzenlendi
Adalet Bakanı Akın Gürlek, organize suç örgütleri ve sokak çetelerine yönelik ülke genelinde geniş çaplı operasyon yapıldı. Yapılan 48 operasyonda 841 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletin huzurunu, çocukların ve gençlerin geleceğini, esnafın emeğini ve kamu düzenini hedef alan suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Bakan Gürlek, vatandaşların huzur ve güvenliğinin devletin temel öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti.
Operasyon başlatıldı
Gürlek, 18 Haziran 2026 tarihli Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm vatandaşların huzur ve güvenliğinin korunmasına yönelik kararlılığın vurgulandığını hatırlattı. Bu kapsamda pazartesi günü 175 Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen “Organize Suç Örgütleri ile Mücadele” konulu genelgeyle sokak çetelerine karşı topyekûn, eş zamanlı ve tavizsiz mücadele başlatıldığını kaydetti.
Cumhuriyet Başsavcılıklarının süratle harekete geçtiğini belirten Gürlek, emniyet ve jandarma birimleriyle koordinasyon içerisinde bu sabah ülke çapında eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildiğini açıkladı. Operasyonlar kapsamında toplam 48 ayrı çalışmada 841 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
35 operasyon düzenlendi
Operasyonların detaylarını paylaşan Gürlek, 31 Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda 24 ilde Türk Ceza Kanunu’nun 220’nci maddesi kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçuna yönelik 35 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlarda 711 şüpheli hakkında işlem gerçekleştirildiğini belirtti.
Ayrıca örgütlü suç kapsamında olmamakla birlikte benzer nitelikteki suçlara yönelik 10 Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda 10 ilde 13 operasyon yapıldığını aktaran Gürlek, bu operasyonlarda da 130 şüpheli hakkında adli işlem uygulandığını ifade etti.
Bakan Açıkladı! O yapılara izin verilmeyecek
Ortaya çıkan tablonun devletin suç örgütlerine karşı kararlılığını gösterdiğini vurgulayan Gürlek, şehirlerin huzurunu bozmaya, gençleri suça sürüklemeye ve esnafı tehdit ederek haraçla sindirmeye çalışan hiçbir yapıya izin verilmeyeceğini söyledi.
Gürlek, suç örgütlerinin yöneticilerinden finans ağlarına, tetikçilerinden dijital propaganda kanallarına kadar tüm unsurlarıyla hedef alınmaya devam edileceğini belirterek, operasyonlarda görev alan Cumhuriyet Başsavcılıklarına, Cumhuriyet savcılarına, emniyet ve jandarma teşkilatlarına teşekkür etti.
Bakmadan Geçme