• Haberler
  • Siyaset
  • Bahçeli'den Öcalan mesajı: 'Sürece katkısı için şartlar oluşturulmalı'

Bahçeli'den Öcalan mesajı: 'Sürece katkısı için şartlar oluşturulmalı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan'ın 'Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı' ile PKK'nın fesih ve silah bırakma kararında önemli bir rol üstlendiğini belirterek, Öcalan'ın önümüzdeki dönemde de sürece katkı vermeye devam edebilmesini sağlayacak şartların oluşturulması gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” hedefi kapsamında yürütülen sürece ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Türkgün gazetesine verdiği mülakatta TBMM’de 467 oyla kabul edilen yeni kanun, AİHM kararları ve Abdullah Öcalan’ın sürece yönelik rolü hakkında açıklamalarda bulunan Bahçeli, bundan sonraki aşamada yeni hukuki ve idari adımların gündeme gelebileceğini söyledi.

Haberler.com'da yer alan habere göre, Bahçeli, özellikle Abdullah Öcalan’ın sürece katkısına ilişkin mesajıyla dikkat çekti. Öcalan’ın PKK’nın fesih ve silah bırakma kararında önemli bir fonksiyon üstlendiğini belirten Bahçeli, önümüzdeki dönemde de sürece katkı vermesini mümkün kılacak şartların oluşturulması gerektiğini ifade etti.

“Gerekli şartlar oluşturulmalı”

Bahçeli, açıklamasında, “PKK’nın kurucu önderliği olarak yaptığı ‘Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı’ ile birlikte PKK’nın fesih ve silah bırakma kararında önemli bir fonksiyon ifa eden Abdullah Öcalan’ın, önümüzdeki dönemde de sürece katkı vermeye devam etmesini mümkün kılacak şartların oluşturulması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

AİHM kararları yeniden gündeme gelebilir

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM’de kabul edilen yeni kanunun sürecin son aşaması olmadığını da belirtti.

Bahçeli, kanunun kabulüyle yeni bir safhaya geçildiğini belirterek, AİHM kararlarının uygulanması dahil tartışmalı konuların gözden geçirilmesi ve adaletin tesisine yönelik çalışmaların etkinleştirilmesinin gündeme gelebileceğini söyledi.

Bahçeli ayrıca Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu tarafından hazırlanan raporda yer alan adımların ve gerekli yasal düzenlemelerin bundan sonraki süreçte iş birliği içerisinde hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

“Kanun af düzenlemesi değil”

Meclis’te 467 oyla kabul edilen “Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun” hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, düzenlemenin af niteliği taşımadığını vurguladı.

Bahçeli, kanunun devam eden soruşturma ve kovuşturmalar ile kesinleşmiş mahkumiyet hükümlerini ortadan kaldırmadığını belirterek, düzenlemenin ceza adaleti ve infaz hukukuna ilişkin sınırlı ve koşullu bir hukuki çerçeve oluşturduğunu ifade etti.

“Silah bırakma ön şart”

Bahçeli, sürecin başarıya ulaşabilmesi için PKK/KCK’nın ve bağlantılı oluşumların fiili varlığına son vermesiyle kontrolündeki silah ve mühimmatı teslim etmesinin ön şart olduğunu söyledi.

Yeni kanunun Türkiye’nin terör sorunundan kalıcı olarak kurtulması hedefi doğrultusunda hukuki zeminin ilk adımlarından biri olduğunu belirten Bahçeli, bundan sonraki sürecin ise yeni hukuki ve idari düzenlemelerle şekillenebileceği mesajını verdi.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme