Asgari ücretle geçinmek zorlaştı

Kamu Emekçileri Kadınlar Sendikası (KESK) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada, AK Parti-MHP iktidarının kadın düşmanı politikalarına ve artan yoksulluğa karşı mücadeleye çağrı yapıldı.

Asgari ücretle geçinmek zorlaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamada, "8 Mart, emeklerini, bedenlerini ve kimliklerini savunan, eşitlik ve özgürlük için mücadele eden tüm kadınların günü" denildi.

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasa'nın etkin uygulanması, çalışma hayatında eşitlik ve güvenceli iş, yetki ve karar mekanizmalarında eşit temsiliyet, kamusal hizmet ve ücretsiz kreşler, eşit ve özgür bir gelecek gibi taleplerin sıralandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AK Parti-MHP iktidarı, kadın düşmanı politikalarıyla toplumu gericileştirmeye çalışıyor. İstanbul Sözleşmesi'nden imzayı çekerek, 6284 Sayılı Yasa'yı fiilen uygulamayarak kadınları şiddete ve yoksulluğa mahkum ediyor. Ekonomik krizin derinleştiği bu dönemde, kadınlar artan yoksulluktan en fazla etkilenen kesim. Hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında asgari ücretle geçinmek imkansız hale geldi. Kadınlar, güvencesiz ve düşük ücretli işlerde çalışmaya zorlanıyor.

Bizler, tüm bu saldırılara karşı mücadeleyi sürdüreceğiz. 8 Mart'ta da alanlarda olacağız. Eşitlik, özgürlük, emek, hak, adalet, barış ve laiklik için yıllardır verdiğimiz mücadeleye omuz vermeye tüm kadınları çağırıyoruz."

Açıklamada, KESK'in 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde tüm Türkiye'de gerçekleştireceği etkinliklere de yer verildi.