Arı ürünleri bağışıklığı güçlendiriyor

Malatya Arıcılar Birliği Başkanı Ali Çolak, katkısız bal, arı sütü, polen ve propolisin vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek, virüslere karşı direncini arttırdığına dikkat çekti. Çolak, Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen bal, polen, arı sütü ve ekmeği gibi arı ürünlerinin satışının arttığını söyledi.

Arı ürünleri bağışıklığı güçlendiriyor

Tüm dünya Koranavirüs salgını ile baş etmeye çalışırken doktorlar ve bilim insanları bu süreçte hijyen alışkanlıkları ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine dikkat çekiyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Arıcılar Birliği Başkanı Ali Çolak, arı ürünlerinin, bir ecza deposu olduğunu vurgulayarak, vatandaşlara katkısız bal, arı sütü, polen ve propolisin tüketmelerini tavsiye ettiklerini belirtti.

Propolis ve polen satışı arttı

Çolak, tüm dünyanın zorlu bir dönemden geçtiğini anımsatarak, "Doktorlarımız bu süreçte doğal gıdalarla bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Katkısız ham bal, arı sütü, polen ve propolis gibi besin değeri yüksek ürünler, uzmanların tarif ettiği doğal gıdaları tam olarak karşılıyor. Türkiye Arıcılar Birliği'nin yapmış olduğu araştırmalar neticesinde virüse yakalanan arıcı sayısı bir elin sayısını geçmedi. Korona sürecinde bal, polen, propolis bunları hepsi bağışıklık sistemini güçlendiren ürünler. Bal satışlarımız normal şekilde ama propolis ve polen yok satıyor bulamıyoruz" dedi.

Arı bir ecza deposu

Vatandaşlara, bağışıklık sistemini güçlendirmesi için arı ürünleri tüketmelerini tavsiye eden Çolak, "Bal, polen, propolis gibi ürünleri tüketmeleri tavsiye ediyoruz. Zaten dünyanın en sağlıklı insanları arıcılar olduğu kanıtlandı. Bunu her seferinde dile getiriyoruz. En sağlıklı insanlar arıcılardır. Bu da arıcılığın bir ecza deposu olduğunu gösteriyor. Arının içindeki hava da, nefes darlığına, KOAH hastalığına çok iyi geliyor. Arı bir ecza deposu. Bu mevsim de ana arı sütü bol bulunuyor. O da ayrı bir özellik, ana arı sütü tüketmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.