Arapgir'de maaşlar arttı

Arapgir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Malatya Şubesi arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonucunda işçilerin maaşlarına ve diğer sosyal haklarına yüzde altmış artış yapıldı. Toplu sözleşmeyle birlikte en düşük 6.800 lira alan Taşeron işçi maaşı 11.000,00 liraya yükseltildi. Ayrıca ikinci altı ay Temmuz ayından itibaren yevmiyelerine ek zam yapılmasına karar verildi.

Arapgir'de maaşlar arttı

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ile Belediye-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Osman Nuri Solmazgül 1 yıllık Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. Belediye binasında gerçekleşen toplantıda yapılan müzakereler sonucunda belediye ve sendika arasında anlaşma sağlanarak işçilerin ücret ve sosyal hak kalemlerinde yüzde altmış oranında zam yapılmasına karar verildi. Ayrıca ikinci altı ay Temmuz ayından itibaren yevmiyelerine % 10 ek zam yapılmasına karar verildi. Sendika ile yapılan anlaşmanın ardından açıklama yapan Arapgir Belediye Başkanı Cömertoğlu, Arapgir Belediyesi'nin bugüne kadar ki en yüksek zammını gerçekleştirdiklerini belirtti. Çalışanlarının her daim yanlarında olduklarını aktaran Başkan Cömertoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; Beden yükünün ağır olduğu çalışmalarımızda en fazla alın terini işçi kardeşlerimiz döküyor. Biz alın teri döken, emek veren her insanın yanındayız. Emek en yüce değerdir. Çalışma barışı anlayışını şartlar ne olursa olsun devam ettireceğiz. Yaptığımız anlaşma ile en düşük 6.800,00 lira alan işçilerimizin ücretlerini 11.000,00 liraya yükselttik. Belediyemizin tüm imkânlarını seferber edip yaptığımız bu artış Arapgir Belediyesinin geçmişten bugüne kadar yapılan en yüksek zammını mesai arkadaşlarıma vermiş bulunmanın sevincini yaşıyorum.

Ücretlerde iyileşme yapıldı

Yapılan maaş zammının ardından Belediye Başkanı Cömertoğlu’na teşekkür eden Belediye-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Osman Nuri Solmazgül ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Toplu iş sözleşmemizi Arapgir Belediyesi ile gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu tüm işçi kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz. Toplu iş sözleşmemizdeki amacımız, insanca yaşanabilir bir ücret almaktır. Toplu sözleşmeler alın terimizin karşılığını alma noktasında çok önemlidir. Belediye-İş Sendikası olarak işçi kardeşlerimizin emeğinin karşılığını alması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde yürüttüğümüz görüşmelerin ardından imzalamış olduğumuz Toplu İş Sözleşmemiz de emekçi kardeşlerimizin ücretlerinde ve sosyal haklarında önemli derecede iyileştirmeler yapıldı. Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’na emekçi kardeşlerimizin hak ve hukuklarını en iyi seviyeye getirme çabasından, emeğe duyduğu saygıdan dolayı teşekkür ediyor, Toplu İş Sözleşmemizin sendikamıza, belediyemize ve işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.