TOKİ uyardı: Malatya'da dolandırıcılık alarmı…
6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya ve aralarında bulunduğu 11 ilde, TOKİ, idare yöneticilerinin ismi kullanılarak, inşaat yüklenicisi ve müşavir firmalardan yardım talep eden dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.
6 Şubat 2023 depremlerinden büyük zarar gören Malatya başta olmak üzere afet bölgesindeki 11 ilde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) adına dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğu tespit edildi. TOKİ, yaptığı yazılı açıklamayla vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
TOKİ'nin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, bazı dolandırıcıların TOKİ yöneticilerinin adını kullanarak, inşaat yüklenicisi ve müşavir firmalardan, depremzedeler adına yardım talebinde bulunduklarının belirlendiği ifade edildi.
"Hiçbir Şekilde Yardım Talebimiz Yoktur"
Deprem bölgesinde yapılan dolandırılma konusunda vatandaşları uyaran TOKİ, “İdaremiz yöneticilerinin ismi kullanılarak inşaat yüklenicisi ve müşavir firmalardan, afet bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımız için yardım talebinde bulunulduğu bilgisi edinilmiştir. İdaremiz yöneticilerinin herhangi bir sebeple yardım talebinde bulunmaları söz konusu değildir. Menfaat temini taşıyan bu ve benzeri dolandırıcılık girişimlerine kesinlikle itibar edilmemelidir” dedi.
TOKİ, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı vatandaşları dikkatli olmaya davet ederken, adı geçen girişimlerde bulunan kişiler hakkında yasal sürecin başlatıldığını da vurguladı.