Tezgâhlara yaklaşanın cebi yanıyor: Malatya'da 350, İstanbul'da bin lira!
Zirai dondan etkilenen kayısının fiyatı cep yakıyor. Malatya'da üreticide 350 TL olan kuru kayısı, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bin liraya satılıyor. Duruma tepki gösteren bir vatandaş ise '1 adet kayısı 14 TL. Kayısının kilosunun 999₺ olduğu ülke gazabın en büyüğünü yaşıyordur.' dedi.
11 Nisan'ı 12 Nisan'a bağlayan gece 36 ilde yaşanan zirai don felaketi, Malatya'yı da derinden etkiledi. Kent genelinde eksi derecelere düşen hava sıcaklığı, başta kayısı bahçeleri olmak üzere tüm meyve bahçelerinde büyük zarara yol açtı. Kayısıda yüzde 90’nın üzerinde hasar meydana geldi. Yaşanan felaket sonrası kuru kayısının fiyatı da rekor seviyelere ulaştı. Malatya’da üreticiden 350 liraya alınan kuru kayısı, pazarda 500 lira, markette ise 611 liraya yükselirken, ülkenin farklı illerinde bu fiyat bin lirayı aştı.
Son olarak, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir markette kuru kayısının fahiş fiyatı, sosyal medyada gündem oldu. Bir vatandaşın çektiği videoda, kayısının kilosunun bin TL, tanesinin ise 14 TL'ye satıldığı görüldü. Kuru kayısının fiyatına tepki gösteren vatandaş, şu ifadeleri kullandı:
“Kiraza rakip çıktı! 1 adet kayısı 14 TL. Bu hem de nerde biliyor musunuz? 4 tarafı sanayi bölgesi olan, işçi kesimi olan Gebze’de. Bu toplum Allah’ın gazabı sadece denizin ortadan ikiye ayrılmasıyla, alev toplarının gökyüzünden yağmasıyla olduğunu düşünmesi çok saçma. Kayısının kilosunun 999₺ ülke gazabın en büyüğünü yaşıyordur Arkadaşlar bunu para topladım gidip alacağım 1 kilo ve çarşıda dağıtacağım.”