Rezerv Alan İlan Edilmişti: İlk Temel Atıldı: Umutlar Yeniden Hayat Buluyor…
6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da kentin yeniden imar ve inşası için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Battalgazi ilçesine bağlı İsmetiye Mahallesinde temeller atılmaya başladı.
6 Şubat 2023’te yaşanan asrın felaketinin yıktığı Malatya’da depremin izleri her geçen gün silinmeye devam ediyor.
Çarşı Merkezi’nde yer alan ve Malatya’nın hafızası olarak bilinen; Bakırcılar Çarşısı, Kuyumcular Çarşı ve Akpınar bölgesinde binalar hızla yükselirken, Niyazi Mısri bölgesinde yer alan İsmetiye ve Kavaklıbağ mahallelerinde ise umutlar yeniden hayat buluyor.
Niyazi, İsmetiye ve Kavaklıbağ mahallerinde yapılan çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan İsmetiye Mahallesi Muhtarı Turan Kılavuz, mahallede eski yapılarının yıkılmasının ardından başlatılan inşa çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.
Kılavuz, bölgedeki inşa süreci hakkında bilgi vererek, “Bugün temel atılmaya başlandı bundan sonra daha hızlı ilerleyecek inşallah hayırlı olsun kazasız belasız bir an önce biter evlerimize ve iş yerlerine kavuşuruz inşallah” ifadelerini kullandı.