Ramazanın 8. Gününde İftar Tarifleri Bizden! Hazırlamaksa Ev Hanımlarından…
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 8. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
İftar çorbaları tarifleri için besleyici ve nefis lezzetli ıspanaklı kış çorbası ilk sırada. Ardından ramazan yemekleri arasında tavuk tava, iftarın favorisi olacak yeşil elmalı kereviz salatası ve iftar tatlısı olarak Dubai çikolatalı magnolia sürprizi var!
Ispanaklı Kış Çorbası
Ispanaklı Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 çorba kasesi ince doğranmış ıspanak
1 adet havuç
1 orta boy kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şehriye
1 buçuk litre su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Servis için;
Limon
Ispanaklı Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Ispanağı yıkayıp ince doğrayın.
Havucu soyup rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Soğanları küçük doğrayın.
Tencereye sıvı yağ alın ısınınca soğanları ekleyin kavurun.
Doğranmış ıspanak ve havucu ekleyin.
Dirilikleri gidene kadar kavurun.
Suyu ekleyin.
Şehriye ilave edin.
Şehriye yumuşayana kadar pişirin.
Terbiyesini hazırlayın.Yumurta sarısı,yoğurt ve unu karıştırın.
Kaynayan çorbadan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyin ılıştırın.
Terbiyeyi ,çorbayı karıştırarak içine ekleyin.
Tuzu ,karabiber ekleyin.
İki taşım kaynatın.Çorba hazır.
Üzeri için tereyağ eritin ,toz biber ekleyin servis esnasında çorbanın üzerine gezdirin ,limon sıkarak tüketin.
Tavuk Tava Tarifi İçin Malzemeler
400-500 gram tavuk but veya tavuk göğsü
3 adet patates
3 adet domates(ben konserve kullandım)
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tavuk Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Bütün malzemeleri minik minik doğrayın.
Fırın kabına tavuğu alıp patatesleri,biberleri, domatesleri ,soğanı, sarımsakları, salça, zeytinyağı ve bütün baharatları da ekleyin.
Bütün malzemeyi güzelce harmanlayıp tepsiye bastırarak düzeltin.
Üzerine fırın kağıdını ıslatıp kapatın.
Önceden ısıttığınız 200°c fırında 20 dk pişirin.
Yemeğin üzerinin kızarması için fırın kağıdını alın ve tekrardan üzeri açık bir şekilde fırına koyup 25-30 dk daha pişirin. Afiyet olsun.
Yeşil Elmalı Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler
2 adet kereviz
1 adet yeşil elma
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı normal yoğurt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Sunum için;
Portakal dilimi
Yeşil Elmalı Kereviz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Geniş bir kaseye yoğurtları, mayonezi, tuzu ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine rendelediğimiz kerevizleri ekleyip hemen karıştırıyoruz ki kararmasın.
Ardından elmayı rendeleyip suyunu sıkarak ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
Portakalı dilimleyip servis tabağına yerleştiriyoruz.
Kereviz mezesini dondurma kaşığıyla portakal dilimlerinin üzerine koyuyoruz.
Üzerini cevizle süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet şeker olsun.
Dubai Çikolatalı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Magnolia:
3 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
2 yumurta sarısı
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Krema soğuduktan sonra:
1 paket krema
Ganaj için:
1 paket krema
140 gram çikolata sütlü bitter karışık
Fıstıklı karışım için:
6 yemek kaşığı fıstık ezmesi
10 yemek kaşığı hazır kavrulmuş kadayıf
2 yemek kaşığı tahin
Dubai Çikolatalı Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
Süt, un, nişasta, yumurta sarısını bir tencereye alıp ocağın altını açmadan homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Fokurdayınca tereyağ ve vanilyayı ekleyip altını kapatıyoruz.
Cam bir kaseye kremayı koyup üzerine değicek şekilde streç film kapatıp, dolapta soğumaya bırakıyoruz.
Tamamen soğuyunca kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Ganaj için:kremayı hafif ısıtıp altını kapatıp çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Fıstıklı karışım:bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp karıştırıyoruz.
Uygun bir kaseye önce fıstıklı karışım,krema tekrar fıstıklı karışım,krema,en üste ganaj olcak şekilde hazırlıyoruz.
4-5 saat dolapta dinlendirip servis ediyoruz.